109 absenți la primul examen!

0
  • Bacalaureat sesiunea din toamnă



Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a debutat luni cu proba scrisă la limba și literatura română. Dintre cei 480 de candidați înscriși au lipsit 109. Ieri a fost susținută proba obligatorie a profilului. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 5 septembrie.


La prima probă scrisă a examenului național de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020), proba la Limba și literatura română, desfășurată luni au participat 371 de candidați din 480 înscriși.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean Școlar Argeș, s-a desfăşurat conform metodologiei, nu au fost incidente, nu au fost elevi eliminaţi, nu au existat candidaţi cu temperatură peste 37,3 ̊C. Ieri a a vut loc proba obligatorire a profilului.
Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:
– 26 august: proba la alegere a profilului și specializării
– 27 august: proba la Limba și literatura maternă
Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea/recunoașterea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de bacalaureat (2020),  potrivit metodologiei specifice.
Numele candidaților nu vor fi publicate
Afișarea primelor rezultate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare.
Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se men­ționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Pentru candi­da­ții minori, decla­rația-tip este sem­nată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acesto­ra. Rezultatele finale, după so­luționarea con­testațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.
„Funcţionăm foarte bine cu cele 14 comisii în judeţ. Suntem şi centru de evaluare şi nu am avut niciun fel de probleme. Comisiile îşi fac treaba. În prima zi au fost înscrişi 480 de elevi, au fost 371 prezenţi, iar 109 absenţi. Rezultatele parţiale se dau pe 2 septembrie, urmează contestaţiile şi apoi, pe 5 septembrie, rezultatele finale, care sper eu să fie bune, foarte bune!”, a declarat inspectorul șef al ISJ Argeș, Liliana Murguleţ.  M.Sandu