Prinşi în timpul unei tranzacţii cu caviar!

0
  • Flagrant delict la Albota



Acţiune în forţă a poliţiştilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeş, în colaborare cu cei de la Serviciul de Poliţie Delta Du­nării, ieri! Oamenii legii au prins şase bărbaţi în timpul unei tranzacţii ile­gale cu caviar. La flagrant au fost descoperite peste 20 de kilograme de icre negre.


Ieri, poliţiştii Serviciului Delta Dunării au cerut sprijinul colegilor din Argeş pentru organizarea unui flagrant delict. Existau informaţii că pe raza judeţului nostru va avea loc o vânzare ilegală de caviar. La Albota era punctul de întâlnire a trei bărbaţi din Galaţi, cu trei bărbaţi din judeţul Mehedinţi. Poliţiştii de la Serviciului de Ordine Publică Argeş au reperat maşinile, tranzacţia urmând să aibă loc în parcarea unui popas de la Albota.
23 de kilograme de icre negre!
În baza interceptărilor s-a stabilit că într-un Audi se aflau Jenică C., de 55 de ani, Ştefan B. de 51 de ani şi Gheorghe G. 53 ani, toţi din Galaţi , iar într-un Volkswagen Tiguan era: Cătălin P. 41 ani, Albert G. 46 ani şi Paul B. de 45 de ani, toţi din comuna Gruia, judeţul Mehedinţi. Poliţiştii au asistat de la distanţă la vânzare şi au acţionat la final. Când au intervenit oamenii legii, la suspecţi au fost găsite 40 de borcane de 400 grame, respectiv 800 grame, pline cu caviar. La o primă estimare erau 23.6 de kilograme de icre negre. Întreaga cantitate a fost confiscată în vederea expertizării. Potrivit anchetatorilor, valoarea pe piaţa neagră a icrelor confiscate este de 6.000 de euro, în timp ce valoarea reală a acestora poate ajunge la 50.000 de euro.
Riscă pedepse de 3 ani închisoare
Toţi cei şase bărbaţi au fost duşi la audieri la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. Ei sunt acuzaţi de încălcarea ordonanţei 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura respectiv : „pescuitul sau omorârea deliberată a mamiferelor marine”. Nu doar icrele de sturion au fost confiscate! Oamenii legii au indisponibilizat şi Volkswagenul folosit de indivzi la comiterea infracţiunii. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei şase riscă pedepse cu închisoarea de la 1 la 3 ani. Unul dintre bărbaţi, respectiv Jenică C. este recidivist. În anul 2010 acest a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare pentru contrabandă cu ţigări, fiind considerat liderul unei grupări care aducea ţigări netimbrate din Republica Moldova. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.