Liga Naţională de Baschet s-ar putea juca în ţările vecine!

0
1



FRB a organizat acum câteva zile o şedinţă cu cluburile care vor participa în Liga Naţională Baschet Masculin pentru a discuta despre modalitatea în care se poate organiza viitorul sezon, în contextul restricţiilor impuse de protocolul semnat de Ministerul Sănătăţii şi cel al Tineretului şi Sportului.


La finalul şedinţei, un reprezentant al cluburilor a întrebat oficialii FRB dacă LNBM nu s-ar putea desfăşura în ţările vecine, în contextul în care situaţia epidemiologică din România nu se va mai ameliora. Oficialii Federaţiei au susţinut că vor întreba reprezentanţii MTS dacă un astfel de scenariu este posibil. Un precedent în acest este reprezentat de campionatul naţional de patinaj viteză, care din pricina infrastructurii precare s-a jucat la sfârşitul anului trecut şi începutul lui 2020 în Zakopane şi Inzell. Conform baschet.ro, în cazul în care o astfel decizie va fi luată în considerare, cea mai probabilă gazdă pentru baschetul românesc ar fi Bulgaria. Asta pentru că vecinii de la sud de Dunăre nu au impus restricţii asupra tranzitului cetăţenilor români, în timp ce Ungaria a pus ţara noastră pe lista „galbenă” cu carantină obligatorie pentru cei care vin din România, dacă nu prezintă simptomele specifice covid-19 şi au un test de tip PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore. De asemenea, şi vecinii sârbi prezintă aceleaşi restricţii de călătorie pentru cei care vin dinspre România, dar cer un test nu mai vechi de 48 de ore, potrivit site-ului MAE.
Rămâne de văzut aşadar dacă Ministerul Tineretului şi Sportului ar putea susţine o astfel de iniţiativă. M.D.


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.