Puncte pierdute pe două greșeli!

1
  • Ardelenii au profitat la maxim de gafele piteștenilor
  • Gaz Metan Mediaș – FC Argeș 2-0(1-0) Au marcat: Ondrej Baco(min.41), Dumitru Cardoso(min.52)



Al doilea meci, a doua înfrângere pentru FC Argeș la revenirea în Liga I!. Echipa de fotbal a Piteștiului a rămas fără punct câștigat după ce a fost învinsă vineri seară, cu 2-0, în deplasarea de la Gaz Metan Mediaș. Cele două goluri ale partidei au fost marcate de Baco(41) și Cardoso(52) în urma unor greșeli flagrante ale defensivei alb-violete. Foto: Valentin Macrea.


Piteștenii au făcut o primă repriză destul de bună și puteau deschide scorul prin Honciu care a fost deposedat de Larie în ultimul moment. În minutul 28, argeșenii au cerut penalty, la un duel Popa – Honciu, dar arbitrul Antonie a lăsat jocul să continue. Reluarile tv au arătat că mijlocașul alb-violet a fost faultat clar în suprafața de pedeapsă și se impunea acordarea unei lovituri de la 11 m. Echipa lui Dusan Uhrin a deschis scorul cu patru minute înainte de pauză în urma unei faze fize. În urma unui corner executat de Ronaldo Deaconu, cehul Ondrej Baco, nemarcat, s-a înălțat peste defensiva argeșeană și a trimis cu capul în plasă. La puțin timp după revenirea de la cabine, Argeșul a primit și golul al doilea. Dumitru Cardoso a luat o acțiune pe cont propriu, a făcut o cursă de 50 de metri, a trecut de cinci adversari și l-a învins pe Croitoru cu o scăriță. Piteștenii au avut șansa de a reveni în joc, însă Mediop și Leca nu l-au putut învinge pe Buzbuchi din poziții ideale. Mediașul se putea impune la scor de neprezentare, însă nou-intratul Luis Nițu a trimis la o palmă de poarta apărată de Croitoru.
Caseta tehnică:
Gaz Metan: Buzbuchi – Baco, Larie, R. Popa, Alin Trif – Droppa, R. Deaconu – Sanoh(min.57 R. Romeo), Ciocan(min.80 Nițu), Dogaru (min.1 Chamed) – Cardoso(min.80 Pambou).nRezerve neutilizate: I. Popa, Velisar, De Moura, Costea, Loembet, Kassai. Antrenor: Dusan Uhrin Jr.
FC Argeș: F. Croitoru – Matei, Turda, Leca, Mușat – Meza Colli, Prepeliță(min.69 Șerban) – Gabi Deac(min.69 Alin Popa), Jose Cozma(min.1 Honciu – min.69 Buhăescu), Matiș (min.46 Grecu) – Ndiaye Mediop. Rezerve neutilizate: Micle, Tofan, Șerbănică, Năstăsie. Antrenor: Ionuț Badea.
Stadion: „Gaz Metan”, Mediaș, Sibiu Fără spectatori
Arbitru: Andrei Antonie (București); Asistenți: Ciprian Danșa (Satu Mare), Bogdan Gheorghe (București). Arbitru de rezervă: Iulian Dima.
Observator de joc: Iulius Nemțanu
Observator de arbitri: Marian Mircea Salomir
Cum s-au marcat golurile:
⚽ min.41: 1-0! Ronaldo Deaconu execută o lovitură de colț, iar Baco, nemarcat, reia cu capul în plasă!
⚽ min.52: 2-0! Dumitru Cardoso ia o acțiune pe cont propriu, trece printre 5 jucători, pătrunde în careu și îl învinge pe Croitoru cu o scăriță!
Li s-a refuzat un penalty
FC Argeș a cerut penalty în minutul 28 al partidei cu Gaz Metan Mediaș, iar reluările TV au arătat că piteștenii au fost îndreptățiți s-o facă. La scorul de 0-0, Georgian Honciu a fost acroșat în careu de Răzvan Popa, însă arbitrul Andrei Antonie nu a acordat penalty și a lăsat jocul să continue. Nici asistentul Ciprian Danșa care era foarte bine plasat, nu a semnalat faultul și a trecut cu vederea peste această fază la care se impunea acordarea unei lovituri de la 11 m.
Circ cu centralul Antonie
În afară de penalty-ul refuzat Argeșului, centralul Andrei Antonie a mai avut încă o decizie hilară care i-a bulversat pe oficialii argeșeni. La o fază petrecută în jumătatea argeșeană, Meza Colli s-a lovit de coechipierul său Deac, iar Antonie a dictat fault, în primă fază, de nu a înțeles nimeni pentru cine. Centralul a revenit apoi, acordând minge de arbitru, cu posesie pentru argeșeni, după ce l-a ajutat asistentul Gheorghe.