Rezultate parţiale alegeri locale 2020

0



Ieri la Biroul Electoral Judeţean au fost procesate doar o parte dintre proce­sele verbale sosite de la secţiile de votare din judeţ. În funcţie de cele centrali­zate dar şi prin numărătoa­rea paralelă, rezultatele parţiale la alegerile de duminică arată că PSD a câştigat mare parte din primării, a luat preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş şi majoritatea în ceea ce-i preveşte pe consilierii judeţeni. La inchiderea ediţiei noastre nu se ştia cine va lua majoritatea la Consiliul Local Piteşti.


La alegerile de duminică, Ion Mînzînă l-a învins categoric pe Emanuel Soare, de la PNL.
La o numărătoare în aproximativ 80% din secţii, Ion Mînzînă (PSD) este pe primul loc cu 44% din voturi, Emanuel Soare (PNL) este pe locul 2 cu 27%, în timp ce pe locul 3 este Adrian Cârstea de la USR care a adunat 11% din voturi. Pe locul 4 este Virgil Baciu cu 7% din voturi.
Consiliul Judeţean – consilieri
PSD 44% , va avea 17 consilieri judeţeni, plus preşedintele care votează ceea ce înseamnă că PSD are majoritate în consiliu.
PNL 28,32%
USR 10,74%
Pro România 5, 21%
Partidul Mişcarea Populară 4,31 (nu intră în CJ că nu a făcut pragul de 5%)
Partidul Ecologist 1,99
ALDE 1,18
Partidul Naţiunea Română 1,05
Primăria Piteşti
Cristian Gentea de la PSD l-a învins pe Sorin Apostoliceanu de la PNL la o diferenţă de nouă procente. Pe locul trei a fost Ionuţ Moşteanu de la USR. Cristian Gentea a câştigat alegerile devenind primarul municipiului Piteşti, obţinând 35% din voturi, pe locul doi a fost Apostoliceanu cu 26% din voturi, iar Moşteanu a fost pe locul 3 cu 23%.
Locul patru îi revine lui Dănuţ Dinu de la Partidul Mişcarea Populară (PMP) cu 7,5%.
Cătălin Gherzan de la Partidul Ecologist Român (PER) a obţinut un procent de 2,5%, în timp ce Liviu Stancu de la Pro România are un procent de 1,7%.
Consiliul Local Piteşti
PSD -32,4% ( nu au majoritate)
PNL -26,5%
USR -22%
PMP -6.75
Pro România -3,35
PER- 35
ALDE- 2 %. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.