Percheziţii la o fabrică ilegală de tutun

0



Ieri dimineaţă au avut loc trei percheziţii, la Costeşti, acolo unde funcţiona ilegal o fabrică de tutun. Proprietarul şi concubina acestuia au fost duşi la audieri. În urma descinderilor a fost găsită o cantitate mare de tutun vrac şi tuburi de ţigarete ce urmau a fost procesate.


Ion M., de 61 de ani, din Costeşti a decis să pornească o afacere profitând de faptul că deţinea un teren de circa 2.000 de metri pătraţi în apropiere de Costeşti. L-a cultivat cu tutun şi singur şi-a amenajat un atelier în care fabrica ţigări. Bărbatul a reuşit ca în câteva luni să îşi facă o reţea de clienţi, atât în Costeşti cât şi în Piteşti. Comerţul mergea atât de bine încât, i se dusese vestea iar oamenii veneau direct la el la poartă să cumpere ţigările de contrabandă. Despre îndeletnicirea ilegală au aflat şi poliţiştii care ieri au organizat percheziţii acasă la bărbat.
Făcea ţigarete într-un atelier
„În dimineaţa zilei de 29 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în oraşul Costeşti, la persoane bănuite de producerea de produse accizabile care intra sub incidența regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri, fapte prevăzute de Legea 227/2015 privind Codul Fiscal. Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie – septembrie 2020, un bărbat de 61 de ani, din Costeşti, ar fi produs tutun mărunţit, tutun ce provenea dintr-o cultură de plante de tutun aflată în gospodăria proprie, ulterior acesta comercializând produsele finite sub forma ţigaretelor şi a tutunului mărunţit, a declarat Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.
Bărbatul şi concubina au fost audiaţi
La descinderile de ieri, au fost şi poliţişti cadrul Direcţiei Regionale Vamale Ploieşti și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș. Oamenii legii au găsit ceea ce căutau. Au ridicat peste 300 de kilograme de tutun, aproximativ 4.000 de tuburi de ţigarete şi 3 maşini de tocat. Bărbatul ar fi putut să deţină tutun vrac şi să-l comercializeze numai dacă ar fi declarat la stat şi ar fi plătit accizele şi taxele aferente. Ion D. şi concubina acestuia C.G de 53 de ani, au fost duşi la audieri. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.