Raliul Moldovei Bacău, închide sezonul 2020

0



Ediţia aniversară a Raliului Moldovei Bacău va sărbători în acest an 10 ani de existenţă şi se va desfăşura în perioada 24 – 25 octombrie 2020, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, urmând să încheie sezonul 2020 al Campionatului Naţional de Raliuri Betano.


Pe fondul situaţiei existente la nivel mondial efortul organizatorului Adrian Răspopa, preşedintele ACS Rally Spirit, de a introduce o noua probă specială de macadam lângă oraşul Dârmăneşti în lungime de 13 km, nu a fost concretizat. Deşi, după vizionarea probei de către reprezentanţii Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, aprecierile nu s-au lăsat aşteptate, a fost luata decizia ca proba să nu fie introdusă în formatul raliului din acest an datorită unui cumul de factori. Aşadar a fost păstrat formatul raliului de anul trecut, revenind în program proba de pe circuitul de karting în lungime de 2.5 km care va încheia raliul. Concurenţii vor avea de parcurs în prima zi a raliului 42.8 km împărţiţi în 6 probe speciale, respective 2 bucle ale celor 3 probe deja consacrate Runcu, Moineşti şi Vermeşti. Duminică probele Trebes şi Hemeius vor fi parcurse în câte două bucle, urmând ca a treia trecere pe proba Trebes să fie considerate Power Stage, iar proba nouă de pe circuitul de karting să încheie raliul şi totodata sezonul competiţional 2020 al Campionatului Naţional de Raliuri Betano.
Argeşul va fi reprezentat la Raliul Moldovei Bacău de echipajele de la DTO Rally Team, echipă fondată de omul de afaceri Cristian Dolofan. M.D.