„Am carnet de antrenor din 2011”

0

  • Prepeliţă vrea să rămână în fotbal după ce-şi va încheia cariera de jucător



La aproape 35 de ani, Andrei Prepeliţă este cel mai reprezentativ jucători ai echipei FC Argeş. Mijlocaşul revenit la Piteşti în toamna anului trecut, a pus umărul la promovarea echipei în Liga I după o absenţă de aproape 12 ani.


Liderul echipei din Trivale este cel mai experimentat jucător din lotul lui FC Argeş, având un palmares de invidiat. „Prepe” a câştigat titlul de trei ori cu FCSB (2012-2013, 2013-2014 şi 2014-2015), cu Ludogoreţ Razgrad (2015-2016), Cupa României cu FCSB în sezonul 2014-20154 şi Supercupa în 2013-2014. Andrei vrea să-şi încheie cariera la FC Argeş, echipă care l-a lansat în fotbalul mare. Căpitanul vulturilor îşi doreşte foarte mult ca echipa la care evoluează să depăşească momentul greu prin care trece în acest început de campionat.
Andrei, FC Argeş a promovat în Liga I după o pauză de 11 ani. Cum a fost sentimentul revenirii echipei în primul eşalon?
-A fost obiectivul meu odată cu revenirea la FC Argeş în liga a doua. De asta am acceptat să vin în liga a doua ca să pot să-mi ajut echipa care m-a debutat în fotbalul mare unde am crescut. Cred că am făcut o bucurie oraşului şi tuturor locuitorilor prin această promovare.
Cât de mare este tracul la Liga I?
-Eu nu mai am demult trac… Poate în prima parte a experienţei mele la FC Argeş am avut, dar la vârsta mea şi la meciurile pe care le-am jucat, pot spune că nu se mai pune problema de aşa ceva . Desigur, jocul este unul colectiv şi probabil unii dintre colegii mei care au debutat în Liga I au resimţit acest şoc, dar odată cu trecerea partidelor sper să scape de el şi să arătăm cât mai bine.
Ce lipseşte echipei pentru a avea rezultatele dorite de suporteri?
-În primul rând s-au schimbat câţiva jucători. Nu este uşor să formezi nişte relaţii de joc, o echipă. Cred că vom arăta altfel odată cu trecerea timpului. Pot să spun că s-a şi văzut în ultimele meciuri o creştere, dar din păcate am făcut câteva greşeli individuale şi am luat goluri mult prea uşor.
Munca şi seriozitatea, secretul succesului”
Doreşti să-ţi închei cariera la FC Argeş?
-Da. La 35 de ani nu mai îmi vine să mă duc în altă parte. Asta mi-am dorit, să promovăm şi să avem rezultate cât mai bune în Liga I.
Ce vei face după ce îţi vei încheia cariera de fotbalist? Te vezi activând tot în fotbal?
-Da. Acum, odată cu pandemia, nu s-au mai ţinut cursurile de antrenor. Mă interesasem înainte şi am deja licenţa B. Am carnetul de antrenor din 2011. După ce am terminat facultatea, am terminat şi Masterul în management sportiv. Urmează să mă hotărăsc ce voi alege. Deocamdată mă bucur de sentimentul acesta de fotbalist.
Care crezi tu că este secretul succesului în fotbal?
-În fotbal şi în general, să fii serios şi să munceşti. Ăsta e secretul în orice domeniu de activitate, nu numai în sport.
6 este numărul trofeelor câştigate de Andrei Prepeliţă în cariera de fotbalist
Unirea Slobozia, FC Argeş, Universitatea Craiova, Steaua, Ludogorets Razgrad, FC Rostov şi Concordia Chiajna, sunt echipele la care Andrei Prepeliţă a evoluat până la vârsta de 35 de ani. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.