Amendat că a dat petrecere!

0



Controalele oamenilor legii continuă, peste 200 de efective de poliție și poliție locală acţionând în week-end, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Au fost controale în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19. Oamenii legii au descoperit mai multe nereguli, aplicând sute de amenzi.


În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 208 societăți comerciale și persoane fizice autorizate, aproape 300 autovehicule (din care 137 de mijloace de transport în comun) și au fost legitimate aproape 1000 de persoane. Au fost organizate 34 de acțiuni punctuale (din care 28 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș, 3 acțiuni cu reprezaentanți ai I.S.U. Argeș și Poliție Locală, și o acțiune cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate, în special zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun. Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat aproape 250 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 39.000 de lei.
Din izolare, la plimbare…
Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bascov, au depistat în urma unui control în trafic, pe un bărbat de 39 de ani, care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, la revenirea dintr-o țară pentru care este instituită această măsură. Ca urmare a acestei abateri, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia acestuia a fost comunicată C.J.C.I. Argeș și D.S.P. Argeș.
Organizatorul amendat!
Sâmbătă, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr au depistat, la o pensiune din Dâmbovicioara, un eveniment privat la care participau 20 de persoane. Organizatorul evenimentului, un bărbat de 50 de ani, care își serba ziua onomastică, a fost amendat cu 3.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, fiind sistat evenimentul.
La fast-foond în toiul nopţii!
În cadrul verificărilor desfășurate pe timpul nopții, polițiștii piteșteni au identificat un local de tip fast food-restaurant, în incinta căruia se aflau mai mulți clienți, după ora 23:00. Având în vedere că agentul economic nu a respectat programul de funcționare prevăzut în HG. 856/2020 (06:00 – 23:00), a fost întocmită documentaţie cu aspectele constatate, și înaintată Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș, organ competent în vederea aplicării sancțiunii. Poliţiştii, atrag atenţia că scopul verificărilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2. M.S.