A murit arsă în casa cuprinsă de foc!

0



Sfârşit de săptămână tragic pentru o femeie de 80 de ani, din Câmpulung. Bătrâna s-a stins într-un incendiu care i-a mistuit casa. Totul s-a petrecut duminică serara în jurul orei 21.00, în cartierul câmpulungean Apa Sărată.


Maria Stoian, femeia de 80 de ani, locuia împreună cu nepoata sa, în vârstă de 16 ani. Duminică seara tânăra, era plecată în oraş, cu prietenul ei. Tragedia s-a produs pentru că, femeia ar fi uitat aragazul deschis şi flacăra a aprins obiecte inflamabile din jur, focul s-a extins rapid, iar în foarte scurt timp casa a fost cuprinsa de flăcări. Se pare că Maria Stoian a încercat să își salveze viața, dar nu a mai putut, fiind Un vecin a văzut cum ies flăcările prin acoperișul casei și a sunat imediat la 112. La fața locului au intervenit pompierii cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj cu o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Câmpulung.
Cadavrul a fost găsit sub dărâmături
Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de două ore și din nefericire pe femeia în vârstă de 80 ani au găsit-o carbonizată sub dărâmăturile tavanului unei camere. Casa de locuit a ars aproape în întregime având o suprafață de 70 mp dintre care 12 mp o cameră, 10 mp holul și 50 mp acoperișul casei.“Ardea ca o torţă. Nu a reuşit nimeni să intre să o salveze pe bătrână. Erau flăcările mult prea mari, ne-a fost frică. A căzut acoperişul unei camera pe ea, de asta nu a putut să mai iasa afara din casă. Păcat de ea, a trăit 80 de ani şi s-a stins aşa în foc. Ne pare rău de soarta ei. Nu ştim cum sa o ajutăm noi, că nu avem posibilităţi, dar am auzit că cei de la POL vor să îi facă nepoatei casuţa. Bine ca s-au gândit ei la asta”, spune un localnic din Apa Sărată. Pentru că nepoata femeii decedate în incendiu a ramas sub cerul liber în gura iernii, oamenii de afaceri din Câmpulung au spus ca vor demara o campanie pentru a-i reface fetei casa. B.Radu