Focul lui Sumedru, interzis!

0



Noi decizii au fost date de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. Acestea vizează interzicerea manifestărilor prilejuite de sărbătoarea Sfântului Dumitru sau de Halloween. De asemenea sunt interzise în judeţ petrecerile de orice gen, nunţi botezrui, aniversări, etc. S-a luat şi decizia impunerii unor restricţii suplimentare în comunele: Budeasa, Brăduleț, Drăganu și Sălătrucu, acolo unde a crescut incidenţa numărului de cazuri de coronavirus, reportate pentru 14 zile.


Întrunit luni în şedinţă extraordinară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a hotărât, prin HCJSU nr48 art7, că, “începând cu data de 20.10.2020, pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș se interzice organizarea și desfășurarea în spații deschise a oricărui eveniment și/sau activitate tradițională de tipul Focul lui Sumedru, Halloween și altele asemenea, care generează aglomerări de persoane.”
De asemenea, conform Hotărârii nr 48/19.10.2020, art 6, “este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise și deschise de pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș.”
Prin Hotărârea de Guvern 856/14.10.2020, care prelungește starea de alertă, în interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.Potrivit aceleiaşi hotărâri, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci, iar prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate, dispuse din exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minim 2 metri între mese și și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.
În plus, se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, aniversări, mese festive, etc).
Restricţii noi în mai multe comune!
CJSU a mai stabilit impunerea unor restricții suplimentare în comunele Budeasa, Brăduleț, Drăganu și Sălătrucu. De asemenea, au fost suspendate restricțiile stabilite în comunele Râca și Cicănești la începutul lunii. Astfel, s-au stabilit următoarele măsuri, care au intrat în vigoare de ieri:
-Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare și comercializare al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor din comuna Budeasa și din comuna Brăduleț, județul Argeș, localități în care incidența cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori. Se permite activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare din comuna Budeasa și din comuna Brăduleț, județul Argeș doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi. Se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc se suspendă în comuna Budeasa și în comuna Brăduleț.
-Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, în intervalul orar 6,00 – 23,00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în localitățile Drăganu și Sălătrucu din județul Argeș, în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5 şi mai mică de 3/1.000 de locuitori. Se permite activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, în intervalul orar 6,00 – 23,00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în localitățile Drăganu și Sălătrucu. Se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc se suspendă în comuna Drăganu și în comuna Sălătrucu.
-Se suspendă restricționările instituite pentru activitățile din comuna Râca, impuse din data de 7 octombrie, ca urmare a scăderii incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în această localitate în ultimele 14 zile sub limita de 1,5/1000 de locuitori;
-Se suspendă restricționările instituite pentru activitățile din comuna Cicănești, satul Bărăști, județul Argeș. ca urmare a scăderii incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în această localitate în ultimele 14 zile sub limita de 1,5/1000 de locuitori. M.S.