Ștefan Benonie pierde mandatul!

2

  • Primarul de la Aninoasa nu a scăpat de tunurile ANI



După ce a avut un procent de peste 70% la vot, în comuna Aninoasa pe care a păstorit-o de mai multe mandate, primarul Ștefan Benonie ales de un număr mare de locuitori a pierdut mandatul de primar.


După victorie, Agenția Națională de Integritate a transmis Judecătoriilor și Tribunalelor o listă cu mai mulţi candidați găsiți definitiv în incompatibilitate sau în conflict de interese. Au fost mai mulți din Argeș printre care și primarul Ștefan Benonie. Acesta a fost acuzat de ANI că „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 14 iunie 2012 – 12 februarie 2013, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar al comunei Aninoasa, cât şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Întreprinderii Individuale Ştefan Benonie. Pe baza documentelor ANI, Prefectura Argeș a deschis în instanță proces pe numele primarilor cu probleme. În cazul lui Ștefan Benonie judecătorii au invalidat prin sentință alegerea lui Ștefan Benonie pentru funcția de primar al comunei Aninoasa, județul Argeș. „Schimbă în tot sentinţa apelată în sensul că invalidează alegerea domnului Ştefan Benonie pentru funcţia de primar al comunei Aninoasa, județul Argeş, la alegerile locale din 27.09.2020. Prezenta hotărâre va fi comunicată Prefectului Judeţului Argeş şi Secretarului General al U.A.T. comuna Aninoasa pentru a fi adusă la cunoştinţă publică prin afişare la sediul unităţii administrativ -teritoriale. Definitivă” se arată în decizia magistraților argeșeni.
Voi candida din nou!
Ștefan Benonie a declarat referitor la situația sa : ,,Avocatul meu va face tot demersul care trebuie. Putem contesta la Tribunalul Argeș, și avocatul a mai cerut punct de vedere la Înalta Curte de Justiție și Casație. Până se dă o decizie definitivă sunt primar 60 de zile aceasta este legea, dacă validăm viceprimarul, va prelua el toate problemele, până când se clarifică situația și după aceea, vor fi alegeri, eu nu mai am perioada de interdicție din 4 noiembrie 2020, pot candida din nou. Cum am câștigat alegeri cu brio în data de 27 septembrie, nu îmi fac griji. Asta e viața. Nu îmi ia nimeni dreptul de a candida și de a fi ales”. B.Radu