Ţigănci săltate din autobuz după furt!

1



Patru femei de etnie romă au ajuns la Poliţie după ce au încolţit o tânără în autobuz şi i-au furat telefonul mobil. Deşi aparatul a fost înapoiat păgubaşei, două dinte hoaţe, s-au „răcorit” o noapte în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş.


În timp ce se afla într-un autobuz 2, pe bulevardul Nicolae Bălcescu, din Piteşti, o tânără în vârstă de 27 de ani, din comuna Slobozia, a fost înghesuită de mai multe femei de etnie romă care au buzunărit-o. Acestea au reuşit, în scurt timp, să-i fure tinerei telefonul mobil. Când a realizat că a rămas fără aparat păgubaşa a cerut ajutorul celorlalţi călători şi şoferului. Cineva a sunat la 112 anunţând furtul. Un echipaj de la Secţia 2 Poliţie a pornit pe urmele autobuzului reuşind să-l prindă de urmă. Oamenii legii i-au făcut semn conducătorului auto să oprească. Patru ţigănci au fost luate pe sus, fiind duse la secţie pentru audieri.
Reţinute pe bază de ordonanţă
Când s-au văzut încolţite de poliţişti, în speranţa că vor scăpa, femeile de etnie romă au înapoiat telefonul acesta fiindu-i dat păgubaşei. Oamenii legii nu au ţinut cont de faptul că prejudiciul a fost recuperat şi au aplicat legea! Ca să le înveţe minte, au emis ordonanţă de reţinere petru 24 de ore pe numele a două dintre cele patru, respectiv, autoarele furtului. Astfel, Adela S., de 20 de ani, din comuna Băiculești și Florentina C., de 24 de ani, din comuna Merișani au fost duse în arestul IPJ Argeş, sub acuzaţia de furt calificat. Sâmbătă au fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Suspectele nu sunt la prima infracţiune de acest gen, acestea fiind cercetate şi în alte dosare similare.
Sfaturi pentru călători
Pentru a evita să devină victime ale infracţiunii de furt din buzunare sau genţi, polițiștii argeșeni recomandă argeşenilor să ţină cont de următoarele sfaturi celor aflaţi în mijloace de transport în comun: „Când aşteptaţi autobuzul sau alt mijloc de transport în comun în staţii aglomerate, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră; Dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase căutaţi să vă schimbaţi locul; Poziţionaţi poşeta/geanta în faţa dumneavoastră, iar dacă e posibil, între corp şi un element fix în autovehicul; Dacă vă aşezaţi pe scaun, ţineţi bagajele în braţe, în nici un caz spre exterior ori spre vecinul de scaun; Când poziţia unui călător vă impune să vă îndepărtaţi de bagaje, sau să vă schimbaţi poziţia, evitaţi-l; Nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor; acesta este vulnerabil la urcarea şi coborârea din mijloacele da transport în comun; Nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai des vizitate de către hoţi; Dacă sunteţi obosiţi, evitaţi să vă aşezaţi pe scaun, pentru a nu adormi; Dacă circulaţi la ore târzii, când sunt puţini călători, aşezaţi-vă cât mai aproape de conducătorul auto sau lângă alţi pasageri care vă inspiră încredere.”, transmite IPJ Argeş. M.Sandu


1 COMENTARIU

  1. de zeci de ani tot dati sfaturi, nu ar fi mai bine sa sfatuiti putorile din justitie sa le bage la puscarie. de ani de zile astea sunt pe autobuze la furat si voi sfatuiti calatorii sa fie atenti.. adic a politia, justitia, nu prea are leac pentru jegurile astea .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.