Fabrică ilegală de ţigări, la Ştefăneşti!

0



Ieri au fost organizate 16 percheziţii în mai multe judeţe, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș. Un argeşean în vârstă de 61 de ani, îşi deschisese o adevărată fabrică ilegală de producere a ţigaretelor. Îşi vindea marfa pe internet, având mai mulţi colaboratori care îl ajutau să comercializeze ţigările.


„În dimineaţa zilei de 02 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au efectuat 16 percheziții domiciliare, în judeţele Argeş, Ialomiţa, Ilfov, Buzău şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de producerea de produse accizabile care intra sub incidența regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri, fapte prevăzute de Legea 227/2015 privind Codul Fiscal. Din cercetări a reieșit că, în perioada august 2020 şi până în prezent, un bărbat de 61 de ani, din Ştefăneşti, ar fi achiziţionat cantităţi mari de tutun, pe care l-ar fi prelucrat şi distribuit, sub formă de ţigarete, către mai multe persoane, în vederea comercializării în mediul on-line. În urma percheziţilor, au fost descoperite și ridicate peste 10.000 de euro, aproximativ 1.000 de kg de tutun, 4 maşini de tocat, butoaie cu glicerină vegetală, telefoane mobile şi mijloace de calcul, precum şi documente cu valoare probatorie. 13 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri. La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, poliţişti din cadrul D.G.P.M.B., I.P.J. Ilfov, I.P.J. Ialomiţa şi I.P.J. Buzău şi jandarmi argeşeni. Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale- Brigada Operațiuni Speciale Pitești” a transmis IPJ Argeş într-un comunicat de presă.
Vindea produsele pe internet!
Cel vizat este S. D. un bărbat de 61 de ani din Ştefăneşti. Acesta îşi amenajase acasă o mini-fabrică de producţie de ţigări. Cumpăra tutun vrac şi cu ajutorul unor maşini îl toca şi îl ambala în tuburi de ţigarete. Având în vedere că preţul ţigărilor a crescut foarte mult în România, afacerea s-a dovedit una extrem de profitabilă. Asstfel, încurajat de câştiguri bărbatul şi-a „angajat” colaboratori. Cu ajutorul acestora distribuia oferte pe diverse site-uri de vânzare, fie Fabebook sau OLX. Ca un adevărat antreprenor, le oferea în schimb, un comision la vânzări. Percheziţiile de ieri au fost organizate atât la S.D cât şi la colaboratorii săi dar şi la cumpărători. Cele mai multe descinderi au avut loc în Argeş, în localităţile : Ştefăneşti, Săpata, Mioveni, Călineşti, Căteasca şi Piteşti. Printre cei care au fost duşi la audieri se numără bărbatul şi cei care îi vindeau marfa.  M.Sandu