Materiale pentru şcoala online

0



Junior Achievement (JA) România şi Holcim România lansează, în ediţie pilot, ABCdar Verde – un proiect a­dresat elevilor de gimna­ziu, pentru educarea unui comportament responsabil şi utilizarea raţională a resurselor de mediu.


500 de elevi din judeţele Argeş, Bihor şi Cluj vor beneficia de acces gratuit la conţinuturi şi instrumente adaptate învăţării mixte, la şcoală şi online. Materialele sunt disponibile în format tipărit şi pe platforma e-learning JA Inspire™, cu posibilitatea de a derula activităţi de predare sincronă, care presupune prezenţa concomitentă a elevilor şi profesorilor, precum şi folosirea unor resurse digitale interactive şi exerciţii cu feedback imediat, ce pot fi accesate şi utilizate de elevi în mod autonom, în modelul asincron de învăţare. În cadrul proiectului, elevii descoperă principalele resurse de mediu şi principiul celor 3R – Reducere, Reutilizare, Reciclare – pentru gestionarea sustenabilă a acestora, din perspectiva de cetăţean, asociaţie comunitară sau companie. O atenţie specială în cadrul proiectului este acordată educării modului de gestionare a deşeurilor rezultate ca urmare a aplicării regulilor de protecţie împotriva virusului SARS-CoV-2. Elevii beneficiază astfel de materiale informative şi recomandări pentru depozitarea corectă a măştilor şi mănuşilor de protecţie după folosire.
Proiectul ABCdar Verde este unul interactiv
„Ne bucurăm că putem veni în sprijinul elevilor cu un nou proiect educaţional, care să contribuie la dezvoltarea, încă de pe băncile şcolii, a unui comportament responsabil faţă de mediul înconjurător. Proiectul ABCdar Verde este unul interactiv, în cadrul căruia elevii vor învăţa, printre altele, cum să utilizeze în mod raţional resursele naturale şi cum să gestioneze deşeurile pe care le produc. Acest proiect reprezintă încă o dovadă a angajamentului pe care Holcim România şi l-a asumat pentru a îmbunătăţi viaţa comunităţilor locale, implicându-se activ în educarea noilor generaţii”, a declarat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă şi Comunicare în cadrul Holcim România.
Proiectul durează până anul viitor
Proiectul se derulează în perioada noiembrie 2020 – mai 2021. Sub coordonarea profesorilor şi a voluntarilor Holcim România, implicaţi direct în programul educaţional, elevii înţeleg interdependenţa dintre modul în care oamenii folosesc resursele pe care le au la dispoziţie, economie şi calitatea vieţii. De asemenea, sunt încurajaţi să dezvolte proiecte şi să propună acţiuni responsabile faţă de resursele din comunitatea lor, exersându-şi spiritul de iniţiativă şi comportamentul civic.
Junior Achievement România, organizaţie nonprofit, a fost fondată în anul 1993 şi este parte a JA Worldwide® USA şi JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizaţie internaţională de educaţie antreprenorială, economică, financiară şi STEM, de orientare profesională, sănătate şi dezvoltare a abilităţilor pentru viaţă, programele sale fiind urmate în 40 de ţări din Europa şi peste 100 din lume. M.D.