La cazuri în 3 în clase diferite, se schimbă scenariul

0

  • Cum se pot închide şcolile în Argeş din cauza coronavirus



Şcolile de Argeş se află într-o situaţie destul de bună din punct de vedere al scenariilor în care se învaţă din cauza coronavirusului, iar zilele trecute, doar 6 unităţi de învăţământ au fost neveoite să intre în scenariul cursurilor exclusiv online.


Situaţia este îndeaproape monitorizată de conducerea Inspectoratului Şcolar Argeş, care a explicat şi modalitatea în care se poate ajunge la închiderea şcolilor. „Noi trebuie să ştim exact ce se întâmplă la nivelul fiecărei clase, să mergem pe fir astfel încât pe ceea ce sesizăm să punem imediat în aplicare prevederile ordinului comun. Şcolile le închidem la infectări în 3 clase diferite, în timp ce la o singură clasă, o izolăm. Avem o abordare foarte bună şi încercăm să ţinem elevii la şcoală. Sunt printre cazurile semnalate, şi cadre didactice ieşite pozitiv, iar aceleaşi sfaturi, pe care le dăm elevilor, le dăm şi cadrelor, dar omul trebuiesă conştientizeze aceste probleme. Am avut şi o şcoală închisă din cauza cadrelor, dar acum nu mai este. Nu avem cazuri de cadre care refuze să poarte mască. În schimb mai sunt elevi care refuză masca, spunând că e un soi de îngrădire , dar nu e aşa… E un disconfort, e drept şi sunt câţiva cu gândirea asta… După cum se ştie nu se mai face triaj la intrarea în şcoală. Iar, din ce ştiu eu, nu au fost cazuri în care să se fi folosit camera de izolare din incinta unităţilor” ne-a explicat inspectoarea şefă, Liliana Murguleţ.
Exemplu pozitiv
În timpul monitorizării unităţilor de învăţământ conducere ISJ a descoperit atât cazuri pozitive, cât şi negative: „În majoritatea şcolilor se face ce trebuie. Este curat, este bine înterţinută, activitatea se desăşoară foarte bine. La Şcoala Negru Vodă am fost plăcut surprinsă. Cum gestionează pauzele şi restul activităţii… În ceea ce priveşte activitatea online am văzut şcoli care sunt foarte OK şi am văzut cum se desfăşoară activitatea la cursuri şi în clasă şi virtual. Există însă o şcoală în Piteşti, care la efectivul de elevi pe care îl are şi-ar permite să vină la şcoală. O să vedem care a fost fundamentarea vis-a-vis de scenariul în care se învaţă, au loc în şcoală… dar nu există internet, profesorii îşi deschid telefoanele pentru a lucra pe laptop cu internetul lor. În schimb în mediul rural doar mai pică netul câteodată…”. S.M.