Dan Gîrtofan a câştigat Raliul Moldovei

Date:

  • Automobilism


Campionatul Naţional de Raliuri din acest an şi-a stabilit premianţii după ultima etapă a acestui sezon competiţional care s-a desfăşurat la finalul lunii octombrie.


În absenţa campionului naaţional, Simone Tempestini, Dan Gîrtofan a reuşit să se impună în ediţia aniversară de 10 ani a Raliului Moldovei Bacău, adjudecându-şi astfel titlul de vicecampion. Pentru dublul campion naţional din 2004 si 2007, victoria de la Bacău a fost prima din acest sezon competiţional, el situându-se în acest an de patru ori pe locul 2 şi o dată pe locul al treilea.
Dupa ce echipajul Gîrtofan/Mihăiţă Lăzărescu prelua conducerea în prima zi a raliului, pe fondul unei greşeli de pilotaj a a lui Răspopa, moment în care diferenţa dintre cei doi ajunsese la peste 90 de secunde, ziua secundă se anunţa una de conservare a avantajului din partea braşoveanului. Cu toate acestea, ritmul de atac maxim arătat de Adi Răspopa, încă de la prima probă specială a zilei, l-au făcut pe Gîrtofan să mărească şi el ritmul şi să abordeze un pic mai tare un viraj, ieşind în decor pe a doua trecere pe proba Hemeiuş. Aşa cum declara imediat după probă, în parcul de service, “ieşirea era să ne coste raliul pentru ca efectiv maşina a alunecat în afara traseului, într-o văgăună, de unde am crezut că nu vom mai ieşi.” Pe fondul greşelii făcută de Gîrtofan, Răspopa a micşorat ecartul la doar 13.5s cu doar două probe speciale rămase de disputat. Cu încă o victorie pe a treia trecere pe proba Trebeş, care a reprezentat totodată şi Power Stage-ul competitiei, Adrian Răspopa reducea ecartul la 4s faţă de primul clasat. Cei 2.5km ai Superspecialei desfașurată pe circuitul de karting Speed Park, nu au fost însă suficienţi pentru ca echipajul Răspopa/Diacu să poată recupera ecartul ramas şi să îşi poată trece în cont prima victorie, la general, din carieră. Pentru Dan Gîrtofan este prima victorie din ultimele 3 sezoane. Cu 9 probe speciale câştigate din totalul de 12 ale raliului, Adrian Răspopa îşi egalează cea mai bună clasare din carieră, obţinută anul trecut tot în Raliul Moldovei Bacău cu aceeaşi maşină Skoda Fabia R5. M.D.


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Traficanți prinși cu 2,5 kilograme de canabis

Un flagrant delict a fost făcut de polițiștii argeșeni...

Angajări din sursă externă la ISU Argeș

Cei care doresc să obțină un post la Inspectoratul...

Se fac înscrieri pentru o carieră în Jandarmerie

 A sosit vremea înscrierilor la școlile de subofițeri pentru...

Sesiune de recrutări deschisă la Poliție!

Tinerii care doresc să devină polițiști trebuie să știe...