Victorie meritată în Cupa României!

0

  • Debut de sezon cu dreptul pentru baschetbaliştii piteşteni
  • BCM U Piteşti – Dinamo Ştiinţa Bucureşti 81-75 (22-8, 16-18, 18-24, 25-25)



După opt luni de pauză forţată din cauza pandemiei de coronavirus, competiţiile de baschet masculin s-au reluat cu partidele din grupele Cupei României. BCM U FC Argeş Piteşti a debutat cu dreptul în noul sezon competiţional după ce a învins marţi seară, cu 81-75, pe Dinamo Ştiinţa Bucureşti.


Pentru Tudor Costescu, acest meci a avut o însemnătate aparte, întrucât tehnicianul grupării din Trivale şi-a întâlnit fosta echipă. Confruntarea disputată în sala Arenei de Baschet din Capitală a fost dominată de la un capăt de piteşteni. Din cauza unor probleme medicate, principalul alb-violeţilor nu s-a putut baza pe serviciile sârbului Mladen Jeremic şi a trimis în teren un prim “cinci” format din Tudor Gheorghe, Radu Voinescu, Goran Gajovic, Tony Bishop şi Rareş Uţă. Argeşenii au început în forţă partida şi au câştigat primul sfert cu 22-8, după ce la un moment dat conduceau cu 8-0. Bucureştenii au dat semne de revenire şi au încercat să recupereze ce au pierdut în primul sfert. Trupa pregătită de cipriotul Antonis Constantinides a câştigat sferturile doi şi trei, profitând de faptul că Tudor Costescu a dat credit tuturor jucătorilor pe care îi avea în loc. Înaintea ultimelor zece minute, argeşenii aveau un avans de 6 puncte, iar alb-roşii au încercat să forţeze egalarea. Dinamo a reuşit să se apropie la doar 4 lungimi, însă principalul grupării din Trivale a gestionat cu calm finalul partidei. BCM U FC Argeş Piteşti a reuşit să câştige acest meci datorită evoluţiei foarte bune din primul sfert şi avansului luat care s-a dovedit a fi decisiv în ecuaţia partidei. Marcatorii BCM U FC Argeş Piteşti au fost Tony Bishop (19 puncte şi 7 recuperări), Rareş Uţă (17 puncte şi 6 recuperări), Gary Talton (10 puncte, 3 recuperări şi 4 pase decisive), Gajovic (9), Jevtovic (8), T. Gheorghe (6), Măciucă (5), Voinescu (4), Axinte (2) şi Popa (1). De la Dinamo Ştiinţa Bucureşti, principalii marcatori au fost Armin Cane (26 de puncte) şi Ferguson Masters (22 de puncte).
Au părăsit sala cu adeverinţe de deplasare!
Confruntarea dintre BCM U FC Argeş Piteşti şi Dinamo Ştiinţa Bucureşti a început la ora 21.15 şi s-a încheiat în jurul orei 23.15. Jucătorii şi oficialii celor două echipe, dar şi arbitri au părăsit atrena de baschet doar după ce au completat declaraţii de deplasare. Una dintre ultimele reglementări prevăzute în hotărârea nr. 52 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă este şi faptul că deplasarea între orele 23 şi 05 nu este permisă circulaţia persoanelor. Excepţie o fac deplasările în interes medical şi cele în interes de serviciu. Cătălin Nazîru, managerul lui Dinamo, a confirmat pentru baschet.ro că sportivii şi oficialii celor două echipe, plus arbitrii şi oficialii FRB au primit adeverinţe pentru a putea face deplasarea în perioada de timp în care circulaţia persoanelor este restricţionată.
Mâine, ultimele meciuri din Grupa A
Jocurile din Grupa A a Cupei României la baschet masculin au continuat şi ieri. Aseară, după închiderea ediţiei, BCM U FC Argeş a întâlnit pe U BT Cluj, principalşa favorită la câştigarea grupei. Ambele echipe veneau după victorii, U BT Cluj trecând în prima zi de CSM Galaţi, scor 81-58, în timp ce BCM U Piteşti a depăşit Dinamo Ştiinţa, scor 81-75. Ostilităţile din Grupa A au fost deschise de Dinamo Ştiinţa şi CSM Galaţi, echipe care au suferit înfrângeri în primul meci. Grupa A se va încheia mâine când sunt programate întâlnirile U-BT Cluj – Dinamo Ştiinţa Bucureşti – ora 17:45, Digi Sport şi BCM U Piteşti – CSM Galaţi – ora 21:15, Digi Sport. Primele două clasate din Grupele A, B şi C se califică la Final Eight. Cele mai bune două locuri trei primesc statut de lucky loser şi avansează şi ele în Final Eight. Criteriile de departajare pentru locul 3 sunt următoarele: (1) se anulează rezultatele meciului direct cu ultima clasată din Grupa B, astfel toate echipele ajung la acelaşi număr de meciuri; (2) se introduc în acelaşi clasament cu toată linia de victorii, coşaveraj etc; (3) se aplică criteriile FIBA în următoarea ordine numărul total de puncte, coșaveraj, totalul punctelor marcate, tragere la sorţi. M.D.