Buluc în târgul de la Rucăr!

0



Începând cu data de 9 noiembrie activitățile târgu­rilor săptămânale din nordul județului Argeș s-au suspendat de către autoritățile locale, fiind permisă doar vâzarea prodselor agro-alimentare, cu respec­tarea legislației privind măsurile de prevenire și li­mitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. În zona Câm­pulung sunt mari probleme în acest sens. Nu toată lumea a înţeles importanţa acestor reguli.
Târg Lerești
Primul târg care s-a deschis după restricții a fost sâmbătă la Lerești. Aici au venit vreo doi producători de produse lactate, cei care fac gogoși, cei care vând produse din carne și produse apicole .Comercianții nu s-au îmbulzit cum o făceau atunci când în târg erau și alte produse second-hand la vânzare. O singură terasă a fost deschisă.Târgul de la Domnești, deschis în fiecare duminică are un spațiu generos. Comerciații cu produse agro-alimentare au venit în număr mare pentru a-și vinde fructele și legumele, așadar spațiul i-a ajutat să păstreze distanța impusă de norme nefiind probleme nici cu alte circuite.
La Rucăr, îmbulzeală la tarabe
Aici duminică, o zi în care Târgul de la Rucăr este luat cu asalt  a fost zero distanțare, zero circuite sau măsuri de protecție. Cumpărătorii s-au îmbulzit să facă cumpărături pe la tarabe cu măștile în bărbie. Oamenii s-au îmbulzit să cumpere carne şi alte produse, ignorând regulile impuse de autorităţi.
Directorul pieţei şi şeful poliţiei locale demişi!
După ce o poză făcută la piața centrală din Câmpulung (improvizată în aer liber ) cu o bătrânică de 84 de ani care stătea să își vândă produsele din grădină cu un celofan în spate pentru a rezista frigului de a afară, s-a luat decizia ca piața să fie deschisă în anumite condiții de igienă. Din păcate minunea a ținut doar două zile, pentru că duminică piața s-a închis, directorul Ionel Vlădescu fiind demis de către primarul Elena Lăsconi dar și Dragoș Nicolae, șeful Poliției Locale. ,,La Câmpulung nu ne jucăm cu sănătatea oamenilor, am hotârât să închid piața centrală, după ce am redeschis-o săptămâna trecută, pentru că nu s-au respectat regulile. Șeful pieței nu a respectat regulile de a tăia cele două șiruri de geamuri pentru a se face circuit de aer. Comandantul Poliției Locale, nu a asigurat pază și dezinfectant la intrare așa cum trebuia să fie făcut. Astăzi închid piața, luni, 16 noiembrie va fi redeschisă după ce se vor lua toate măsurile de siguranță pentru că aici nu merge și așa, ca până acum”, a declarat primarul Elena Lăsconi pe pagina sa de socializare. B.Radu