Patronii de restaurante refuză să își închidă localurile!

1

Noile măsuri impuse  în mai multe localități din Argeș după ce rata infectării a trecut pragul de 3 la 1.000 de locuitori, i-a nemulțumit pe patronii de restaurante. Oamenii de afaceri refuză să se supună hotărârii CJSU și continuă să mențină deschisă activitatea în interior. Patru cunoscute localuri din Pitești au fost amendate  cu câte 200 de lei în week-end de jandarmii argeșeni care au constatat încălcarea hotărârii. M.S.

  •  Duminică, jandarmii care se aflau în executarea unei acțiuni de verificare a respectării măsurilor instituite prin Hotărârea C.J.S.U. Argeș nr. 57 din 13.11.2020 au sancționat cu avertisment scris administratorul unei societăți comerciale din municipiul Pitești, pentru că nu suspendase activitatea din spațiul interior al restaurantului. În ziua de 15.11.2020, administratorul societății comerciale a fost sancționat cu amendă în valoare de 2000 de lei pentru același motiv;
  • Tot în data de 14.11.2020, jandarmii au depistat în spațiul interior al unui restaurant din municipiul Pitești, desfășurarea unui eveniment privat la care participau mai multe persoane. Desfășurarea evenimentului a fost sistată, iar organizatorul evenimentului a fost sancționat cu amendă în valoare de 500 de lei, conform Legii 55 din 2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv ca urmare a nerespectării măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, anunță IJJ Argeș.

Este vorba de restaurantul La Butoaie care îşi desfăşoară activitatea în interior şi de On Time acolo unde ra organizată o petrecere de cununie civilă. Tot în week-end au mai fost amendate cu câte 2.000 de lei, Club H şi Pavone au fost de asemena, sancţionate tot din cauză au îşi desfăşoară activitatea cu clienţi în interior. Unii dintre afaceriştii din domeniul HoReCa au anunţat că indiferent de sancţiunile primite tot îşi vor continua activitatea pentru că nu vor să îşi pună afacerea pe butuci.

Reamintim faptul că începând cu data de 14.11.2020 a intrat în vigoare Hotărârea C.J.S.U. Argeș nr. 57 din 13.11.2020 care stabilește unele măsuri pentru localitățile Pitești, Curtea de Argeș, Câmpulung, Ștefănești, Topoloveni, Mioveni, Bradu, Mărăcineni, Mioarele, Bascov, Dârmănești, Albeștii de Mușcel, Leordeni, Lerești, Poiana Lacului și Aninoasa, și sunt următoarele:

– Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor;

1 COMENTARIU

  1. Daca le da amenda 500 lei, patronii de restaurante platesc si rad de asa amenda.

    Daca au marit amenzile la inceputul pandemiei a venit Curtea Constitutionala, cu majoritatea judecatorilor numiti de PSD, si a decretat ca amenzile mari nu sunt constitutionale!

    Apoi vine si PSD de pe margine si zice ca guvernul nu poate controla pandemia…

    C-asa-i in politica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.