Petrolul umilită, liderul nu se regăsește

Date:

  • Liga 2, retrospective etapei a 12-a



Gazdele au câştigat în prima zi a acestei etape toate cele patru partide disputate. Printre învinse s-au aflat Metaloglobus, ajunsă la al treilea eşec consecutiv şi U Cluj, la prima înfrângere de la venirea lui Costel Enache la echipă.


După un debut impresionant în noul sezon, cu nouă meciuri consecutive fără înfrângere, Metaloglobus Bucureşti a intrat pe o pantă descendentă şi de trei etape a pierdut în continuu. Ultimul eşec a fost consemnat sâmbătă la Slatina, la capătul unui meci încins cu CSM-ul din localitate, în care bucureştenii au ratat un penalty în minutul 50, prin căpitanul şi golgheterul echipei, Ovidiu Herea. Cum ocaziile ratate se răzbună, slătinenii au dat lovitura în minutul 69, atunci când celălalt căpitan din teren, Vasile Gheorghe, a împins în poartă din trei metri un balon respins în faţă de portarul advers.
U Cluj, primul eşec după şase etape
O altă victimă din partea de sus a clasamentului a fost Universitatea Cluj. Fără Costel Enache pe bancă, rămas în izolare în urma cazurilor de COVID-19 care au apărut la gruparea ardeleană, clujenii au fost învinşi la limită de CSM Reşiţa. Gazdele au întrerupt seria de şase meciuri consecutive fără eşec a Universităţii prin golurile lui Adrian Ilie şi Danci, onoarea oaspeţilor fiind salvată de reuşita lui Alexandru Pop.
Comuna se impune
La Recea, echipa pregătită de Nicolae Constantin a profitat de faptul că adversara de sâmbătă, Unirea Slobozia, a venit cu doar 15 jucători la meci, din cauza indisponibilităţilor provocate de COVID-19 şi s-a impus cu 2-0.
Derby local cu 7 goluri
Cel de-al patrulea meci disputat sâmbătă a fost şi cel mai spectaculos, derby-ul echipelor din Târgu Jiu consemnând şapte goluri marcate. Puţin după trecerea primei jumătăţi de oră, tabela arată 3-0 pentru Viitorul Pandurii şi nimic nu prevestea ce a urmat. Oaspeţii au redus din scor la finalul primei reprize, apoi într-un interval de şapte minute au marcat de două ori şi au restabilit egalitatea. Ultima fază a meciului a adus un penalty pentru Viitorul Pandurii, transformat de Buia, care a dus victoria echipei sale.
Încă o remiză
U Craiova 1948 SA nu a mai câştigat de la ultima etapă a lunii octombrie. Luna noiembrie s-a dovedit încă o dată nefastă pentru olteni, iar fluierul de final al lui Vlad Băban a consemnat al treilea egal consecutiv al liderului, 1-1 cu Gloria Buzău Fundaşul central Diallo a deschis scorul pentru craioveni în minutul 72, însă Adrian Stoica le-a năruit speranţele cu trei minute înainte de finalul timpului regulamentar, cu un şut violent spectaculos sub transversală.
Gustul victoriei
Tot duminică s-au mai disputat alte două meciuri, la Miercurea Ciuc şi Clinceni. În primul, Csikszereda a adâncit criza celor de la Concordia Chiajna printr-o victorie la limită, reuşită prin golul lui Schieb. La Clinceni, după o primă repriză albă au apărut şi golurile, primii la cuvânt înscriindu-se cei de la Fotbal Club Rapid. Astfel, în minutul 57, golgheterul Hlistei a transformat un penalty obţinut tot de el, dar Farul a egalat cu 14 minute înainte de final prin Măzărache. Ultimul gol al meciului a fost reuşit de Sefer (83), care a şutat de la 20 metri, mingea a lovit spatele unui adversar şi s-a dus cu boltă în poarta constănţenilor, plonjonul lui Dur-Bozoancă fiind inutil.
Umilință
Luni seara a avut loc partida de la Mogoșoaia dintre Petrolul și Aerostar Bacău. Pretendentă la promovare, echipa prahoveană s-a făcut de râs pur și simplu fiind învinsă clar cu 4-1, la capătul unui meci perfect, făcut de moldoveni. Petrolul a fost lipsită și de șansă, pentru că în fnalul primei reprize la 0-2 au ratat un penalty, iar in repriza a II-a la 0-3 au trimis balonul în bară. Gazdele au jucat aproape o oră în inferioritate.  S.M.


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Traficanți prinși cu 2,5 kilograme de canabis

Un flagrant delict a fost făcut de polițiștii argeșeni...

Angajări din sursă externă la ISU Argeș

Cei care doresc să obțină un post la Inspectoratul...

Se fac înscrieri pentru o carieră în Jandarmerie

 A sosit vremea înscrierilor la școlile de subofițeri pentru...

Sesiune de recrutări deschisă la Poliție!

Tinerii care doresc să devină polițiști trebuie să știe...