Pacienți imobilizați, evacuați cu patul!

0

  • Alertă la Spitalul Ștefănești



O adevărată armată de forțe a fost alocată ieri, ieri la Spitalul de Boli Cronice si Geriatrie “Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești din cauza unui paznic incompetent. În urma alertei, personalul și pacineții au fost evacuați, după ce agentul a pulverizat spray lacrimogen. Printre cei evacuați s-au numărat și pacienți imobilizați aceștia fiind scoși în curte cu patul.


Alarma a fost dată de personalul medical ieri în jurul orei 14.00. „Pompierii de la Detaşamentul Piteşti s-au deplasat în cel mai scurt timp la Spitalul Geriatrie Ştefăneşti pentru a interveni în cazul unor posibile scurgeri de gaze. Care au fost identificate de căre persoanele şi pacienţi în interior. Ulterior măsurătorilor, efectuate de către echipajul CBRN, nu s-a constatat a fi în interior scurgeri de gaze. Se presupune că a fost o descărcare de gaz lacrimogen al unui paznic”, a declarat Ionuţ Tunaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş. Reprezentanţii ISU Argeş erau pregătiţi pentru ce este mai rău, deplasându-se cu echipaj CBRN, echipajul de victime multiple şi alte câteva autospeciale de inervenâie. Ce se întâmplase de fapt? Se spune că un paznic al Serviciului Public Judeţean de Pază şi Ordine Argeş, serviciu aflat în subordinea Consiliului Judeţean Argeş, care era în timpul serviciului, ar fi vrut să se apere de un câine care l-a atacat. Acesta a pulverizat cu spray, se pare, în uşa de la intrare, o parte din gazul iritant ajungând în interior.
Miros înțepător și iritant!
Ca urmare a gestului necugetat, personalul şi pacienţii au fost evacuaţi, fiind scoşi în curte aproximativ 20 de pacienţi şi 30 de angajaţi. Cinci dintre pacienţi erau imobilizaţi fiind scoşi cu patul în curte. Alţi bolnavi cu fost evacuaţi în scaune cu rotile. Cu toţii au fost acoperiţi cu pături şi îmbrăcaţi cât mai bine de personal, având în vedere temperatura scăzută de afară. „A a fost o eroare de manipulare a unui spray lacrimogen de către agentul de pază. În prima fază am acționat ca la carte și am evacuat pacienții pentru că nu știam exact ce s-a întâmplat, se simțea un miros foarte înțepător și iritant atât pentru personal cât și pentru pacienți. Am evacuat pacienții și personalul și am sunat la 112 conform procedurilor pe care le avem. Sincer să fiu, nu știu ( ce a vrut să facă paznicul). O să facem o anchetă, o să vedem în ce condiții s-a întâmplat incidentul și apoi vom lua și măsurile. N-aș putea să vă spun dacă a dat în spital sau în afară. Am scos 21 de pacienți și personal în jur de 30 de persoane. 5 pacienți au fost scoși cu paturile fiind imobilizați la pat. Lucrurile sunt sub control. Pacienții sunt bine, nu sunt probleme, sunt stabili dar am preferat să-i punem la adăpost” a declarat Valentin Goilan, directorul Spitalului Ştefăneşti.
Agentul de pază este cercetat
La faţa locului, pe lângă echipajele de pompieri, s-au deplasat şi echipaje al Poliţiei Ştefăneşti. „Se efectuează verificări pentru a stabili dacă agentul de pază a încălcat consemnul (general sau particular), al postului, conform Legii 333/2003, privind paza obiectivelor și bunurilor. Dacă se vor constata încălcări, acesta va fi sancţionat porivit legii”, declara Florin Popa, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeș. Cercetările continuă, oamenii legii dorind să vadă imaginile surprinse de camerele de supraveghere, pentru a se stabili cu certitudine împrejurările în care a avut loc incidentul. Există informații potrivit cărora angajatul nu ar fi fost atacat de vreun câine. Referitor la incident, reprezentanții Serviciului Public Judeţean de Pază şi Ordine Argeş nu au dorit să facă declarații.  M.Sandu Foto: C. Tudor


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.