Fiul a dat vina pe tată!

0

  • Ca să scape de accidentul mortal



Un accident, soldat cu moartea unui om, a avut loc luni seara, în comuna Miroși. Un bărbat în vârstă de 73 de ani, a pierit după ce a fost lovit de un șofer băut. Conducătorul vinovat a părăsit locul accidentului. Ca să scape, a dat vina pe tatăl lui, un bătrân cam de aceeași vârstă cu victima, mințind că el a condus mașina implicată în accident.


Tragedia a avut loc luni seara, pe DN 65 A, în comuna Miroși. George G., de 50 de ani, din localitate, se afla la volanul unei Dacia Solenza, îndreptându-se dinspre Surdulești către Căldăraru. L-a acroșat cu partea dreaptă pe Petre I., de 73 de ani, originar din Craiova, dar care locuia în Miroși de ceva timp. Pietonul mergea pe șosea în aceeași direcție cu mașina și a fost luat pe capotă, a spart parbrizul, ulterior fiind proiectat în afara șoselei, lângă un pom, la câțiva metri de carosabil. Șoferul a oprit, spune că s-ar fi uitat să vadă ce a lovit, și cum nu a văzut trupul bărbatului grav rănit, a plecat. După ce a parcurs o parte din drum, a observat în spate un autovehicul care oprise având pornite avariile. Crezând că a fost văzut când a provocat accidentul, s-a întors la locul tragediei. Mai mulți martori s-au strâns în zonă fiind găsit trupul neînsuflețit al victimei. La sosirea echipajelor de poliție, George G. a mințit că nu el a condus mașina! A susținut sus și tare, că tatăl său, un bărbat cam de aceeași vârstă cu victima, s-ar fi aflat la volan. Tatăl șoferului, venit și el la fața locului, a negat afirmația, fiind cuvântul fiului împotriva cuvântului tatălui.
Șoferul vinovat a fost reținut!
În urma cercetărilor, polițiștii Formațiunii Rutiere Costești au stabilit că la volan s-a aflat George G. și nu tatăl său. Când a fost testat, s-a stabilit că șoferul era sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de alcool de 0,69 la mie în aerul expirat. În timpul audierilor, bărbatul a susținut că nu a știut că a lovit un om și că a crezut că a dat peste o vulpe. A povestit că după impact, el a coborât și s-a uitat în jur, dar că, din cauza întunericului nu a văzut trupul bărbatului. Pe numele conducătorului a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere sub influența băuturilor alcoolice. George G. a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore. Ieri, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunerea luării unei măsuri preventive. Până la închiderea ediției noastre nu fusese luată o decizie privind măsura ce se impune. M. Sandu Foto: C.Tudor


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.