CSU Piteşti vrea promovarea în Liga Naţională!

0

  • Obiectiv îndrăzneţ pentru echipa de handbal masculin



Echipa de handbal masculin a Piteştiului are un început foarte bun de campionat. CSU Piteşti are trei victorii după primul turneu din noul sezon competiţionasl şi împarte prima poziţie a clasamentului seriei A de handbal masculin cu CSU din Suceava.


Piteştenii au fost repartizaţi în seria A a Diviziei A1 de handbal masculin din care mai fac parte CNE Sighişoara, CSU Galaţi, CSU Târgovişte, CSM Bacău, CS Politehnica Iaşi, CSM Ploiesti şi CSU din Suceava. La primul turneu al noului sezon competiţional desfăşurat la Turda, formaţia pregătită de Alin Oprescu a învins cu 10-0, la masa verde pe CSU Galaţi. În meciul al doilea din cadrul acestui turneu, argeşenii s-au impus cu 30-20 în deplasarea de la CNE Sighişoara, iar în al treilea, CSU Piteşti a învins cu 10-0, la masa verde, pe CSU Târgovişte. Cel de-al doilea turneu este programat să se dispute în luna ianuarie, locaţia urmând a fi stabilită de FRH pe baza unei licitaţii.
Teste COVID înaintea fiecărui turneu
Din cauza pandemioei de COVID-19, Federaţia Română de Handbal a decis schimbarea formatului competiţional. Astfel în locul etapelor săptămânale, se vor disputa patru turnee, locaţiile de desfăşurare ale acestora urmând a fi atribuite pe baza unor licitaţii organizate de FRH. Faţă de sezonul precedent, regulamentul este mult mai strict din cauza testărilor COVID-19. Înainte de participarea la fiecare turneu, echipele trebuie să prezinte un test negativ de coronavirus făcut cu 48 de ore înainte. Dacă o echipă are în lot mai mulţi jucători infectaţi cu COVID-19 şi nu poate trece pe foaia de joc echipa de bază, formaţia respectivă va pierde meciurile cu 10-0 la masa verde.
Alin Oprescu: „Să revenim unde ne este locul!”
Alin Oprescu, antrenorul echipei CSU Piteşti îşi doreşte foarte mult revenirea echipei în primul eşalon valoric al handbalului masculin românesc: „Ne dorim foarte mult să promovăm în prima ligă. Ar fi o mare performanţă să revenim acolo unde unde ne este locul după o absenţă de câţiva ani. Cu ajutorul Consiliului Judeţean Argeş şi cu banii pe care îi primim de la Ministerul Educaţiei, eui cred că avem un buget ok care ne permite să atacăm promovarea. Lotul pe care îl avem acum la dispoziţie este unul echilibrat. Am reuşit să ne întărim prin aducerea lui Răzvan Răpciugă şi Mirel Stan de la Steaua, Ioan Stan de la Baia Mare, Laurenţiu Bucătaru, un tânăr de 18 ani, care este un jucător de mare perspectivă, Ştefan Niţă de la Sighişoara, Sebastian Schitu, portar care a evoluat la Steaua şi CSM Bucureşti. În iarnă ne dorim să mai întărim echipa cu încă câţiva jucători valoroşi pentru a putea îndeplini obiectivul. Vrem să organizăm şi noi la Piteşti un turneu. Este păcat că acum se joacă fără spectatori, dar sperăm ca această pandemie să se termine cât mai curând pentru a putea beneficia de aportul publicului. Pentru noi este un factor important publicul, iar acest lucru s-a văzut şi la meciurile din Cupa României unde am jucat cu sala plină, ca pe vremuri. Din punctul meu de vedere, acest virus este cel mai puternic adversar pentru noi, întrucât contează foarte mult să avem toţi jucătorii apţi din punct de vedere fizic, pentru a putea alinia meci de meci cea mai bună formulă de echipă”.
Paul Mihăilă: „Ne dorim lângă noi şi Consiliul Judeţean”
Şi Paul Mihăilă, directorul Clubului Sportiv Universitar Piteşti, este convins că secţia de handbal a clubului poate fi surpriza plăcută a acestui sezon competiţional: „După primul turneu disputat la Turda, pot spune că suntem în grafic. Obiectivul este să ajungem la turneul de calificarea pentru promovarea în Liga Naţională unde vor merge primele două clasate din cele trei serii. Cele şase echipe participante vor fi împărţite în două grupe de câte trei, prima clasată din fiecare grupă urmând să promovaze direct, iar ocupantele locurilor 2 să dea baraj cu echipele clasate pe locurile 13 şi 14 din Liga Naţională. Am reuşit o campanie de transferuri foarte bună şi am adus jucători care au evoluat în Liga Naţională şi în cupele europene.
Aşteptăm să avem discuţii cu noua structură a Consiliuliului Judeţean Argeş pentru a vedea dacă ne poate sprijini financiar pentru a reveni în primul eşalon. În funcţie de implicarea lor, vom şti ce avem de făcut. Noi suntem o echipă frumoasă, iar 80% din jucătorii pe care îi avem în lot sunt studenţi. Ne dorim foarte mult ca şi Consiliul Judeţean Argeş să vină alături de noi cu o sumă mai mare decât cei 40.000 lei câştigaţi pe baza unui proiect de finanţare pentru a readuce handbalul argeşean acolo unde îi este locul. Asocierea cu Universitatea Piteşti este o garanţie că CSU Piteşti este un club serios, care vrea performanţă”.  M.D.