Evenimente Centrul Cultural Pitești

Date:



Centrul Cultural Pitești pregătește pentru perioada 14 – 31 decembrie, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro):
– Prelegerea cu tema Monarhia Constituțională și Republica la Români. Aspecte Constituționale, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Cultură și Credință în Societatea Contemporană”, susținut de conf. univ. dr. Marius Andreescu, de la Facultatea de Drept a Universității Pitești.
– Prelegerea cu tema Inimi și mâini: din istoriile iubirii, în cadrul proiectului cultural-educativ “Istorie și istorii cu Marin Toma”, susținut de redactorul-șef al revistei-document Restituiri Pitești, dr. Marin Toma, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, joi, 17 decembrie, de la ora 14.00.
– Prelegerea cu tema Inginerul Sava Costache, fiu al Galeșului de pe Vâlsan, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Teme culturale în emoții raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul și profesorul de limba și literatura română Lucian Costache.
– Recital de colinde oferit de Trupa de Muzică “Andrei și Adrian Tase”.
Crăciunul Artelor, manifestare de tradiție a Centrului Cultural Pitești, susținută de colaboratori, precum și de copii și tineri care urmează cursuri de aptitudini artistice în cadrul instituției.
Evenimentul va debuta cu un recital liric oferit de poeta Denisa Popescu, urmat de colinde și momente artistice susținute de membri ai Ansamblului de Copii “Zavaidoc” sub îndrumarea profesorului de canto popular Valentin Grigorescu, ai Grupului Folk “P620”, coordonați de chitaristul Andrei Bulf, de talentate componente ale Lotului de Gimnastică “Olympic Gym Pitești” sub îndrumarea antrenoarei de balet și gimnastică ritmică Nicoleta Andrei, copii de la Clubul “Total Dance”, sub îndrumarea coregrafului Alfred Schieb.
– Prelegerea cu tema Călători străini despre Piteștiul Medieval, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Biografii de excepție”, susținut de muzeograful și scriitorul Octavian Dărmănescu.
– Dezbaterea cu tema Altruismul – dincolo de lecția de morală, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul “Lumea interioară între mit și știință”, coordonat de promotorul cultural Alexandra Grigorescu, având-o ca invitată pe lector univ. dr. Lucia Neagoe, de la Facultatea de Psihologie a Universității Pitești.
– Dialogul cu tema Zori de sărbătoare, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul “Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, avându-l invitat pe muzicianul Silviu Deaconescu.
– Prelegerea cu tema Despre forme contemporane ale sclaviei, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Cugetările unui om de graniță”, susținut de poetul Radu Alexandru Dincă, student la Facultatea de Filosofie a Universității București.
– Prelegerea cu tema Activitățile, pasiunile și curiozitățile unui șahist, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul “Pasionat de șah cu Andrei Rădulescu”, coordonat de instructorul de șah Andrei Rădulescu.
“La această ediție, o avem ca invitată pe Dumitrache Elisa Andreea, una dintre cele mai talentate șahiste ale județului Argeș. Aceasta ne va expune câteva din cele mai importante lucruri pe care le-a realizat până acum, iar în a doua parte a emisiunii ne va prezenta una din deschiderile sale preferate și o partidă reprezentativă”, spune Andrei Rădulescu. Cenaclul Armonii Argeșene (varianta minimală online), coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi.


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Traficanți prinși cu 2,5 kilograme de canabis

Un flagrant delict a fost făcut de polițiștii argeșeni...

Angajări din sursă externă la ISU Argeș

Cei care doresc să obțină un post la Inspectoratul...

Se fac înscrieri pentru o carieră în Jandarmerie

 A sosit vremea înscrierilor la școlile de subofițeri pentru...

Sesiune de recrutări deschisă la Poliție!

Tinerii care doresc să devină polițiști trebuie să știe...