Bursele elevilor nu au fost plătite!

0

  • La Câmpulng



Bursele elevilor Pandemia și alegerile locale dar și parlamentare au făcut ca autoritățile locale să uite de elevii câmpulungeni. Aleșii locali câmpulungeni au fost convocați, în cadrul unei ședințe extraordinare de Consiliu Local. Punctul cel mai fierbinte de pe ordinea de zi a fost legat de bursele școlare, fiind discutat mai bine de o oră. Cu toate acestea nu s-a ajuns la nicio concluzie, proiectul a fost votat în forma inițială și nu au fost mărite bursele elevilor chiar dacă au fost fel de fel de discuții pe baza acestui proiect.


Consilierul local de la POL, Octavian Dumitrașcu a fost cel care a atras atenția că un astfel de proiect nu trebuie votat rapid și că ar mai fi nevoie de alte discuții pentru a se stabili dacă valoarea burselor poate fi crescută.,,În prima întâlnire în cadrul comisiei de Învățământ am ridicat această problemă, am fost amânat nu s-a luat nicio decizie am vorbit cu domnul viceprimar, dar am primit această formă a propunerii care m-a nemulțumit din multe puncte de vedere. Eu cred că este timp suficient să analizăm în mod constructiv toate elementele care apar în această hotărâre. Lucrurile nu sunt explicate suficient clarificate. Bursele erau de minim 50 lei. Pe elevi îi costă 30 de lei transportul și primesc burse 25 lei per semestru”, a mai spus Octavian Dumitrașcu.
Vor fi achitate din fondul de rezervă bugetară
Primarul Elena Lăsconi a explicat că le-a propus consilierilor locali să stea la masa negocierilor și a mai spus că o hotărâre de Guvern dată pe 8 decembrie a decis ca cuantumul minim al burselor este de 100 de lei, nu o hotărăște Consiliu Local, primăria sau primarul. Pentru a impulsiona performanța în școli să discutăm pentru anul viitor un cuantum diferit de burse pentru că acum nu se face nicio diferență, a mai spus primarul. Pentru că elevii nu și-au primit banii din luna septembrie și se încheie anul 2020 primăria Câmpulung utilizează 119.080 lei din fondul de rezervă bugetară, pentru a se achita recompensele acordate elevilor din şcolile şi liceele câmpulungene. Este vorba de bursele de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din reţeaua şcolară de pe raza Câmpulungului. Ca o comparaţie cu anul trecut, în 2020, lipsesc de pe propunerile înaintate aleşilor locali bursele de performanţă. În 2019 au beneficiat de ele 7 elevi, unul de la Colegiul Pedagogic „Carol I”, care s-a acordat pentru locurile I, II, III la olimpiadele naţionale şi pentru cei care s-au calificat la internaţionale; şi 6 de la Liceul cu Program Sportiv, care s-au clasat pe locurile I, II, III la competiţii şi concursuri naţionale sportive. În 2020, a crescut numărul alocaţiilor băneşti propuse pentru merit şi a scăzut al celor pentru studiu şi ajutor social. În 2020, cuantumul burselor de performanţă şi de merit s-a dublat, iar cele de studiu şi de ajutor social au crescut cu câte 50 lei la fiecare categorie. A rămas neschimbată suma alocată ca ajutor social ocazional, 100 lei pe an. B.Radu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.