Remiză nesperată cu sibienii!

0

  • FC Argeș – HC Hermannstadt 2-2(0-1) Au marcat: Malele(min.65, min.80 pen.) / Dâlbea(min.8 pen.), Addae(min.54)



FC Argeș a rămas pe ultimul loc al Ligii I după ce a terminat la egalitate, 2-2, confruntarea de miercuri seară, de pe propriul teren, cu FC Hermannstadt. Gazdele au trebuit să se mulțumească cu un punct care la un moment dat părea imposibil de obținut, dar care nu ajută prea mult pentru a părăsi zona fierbinte a clasamentului.


Disputa din Trivale a avut două reprize diametral opuse, prima controlată de oaspeți, iar cealaltă la discreția gazdelor. Piteștenii au început prost partida și s-au văzut conduși după nici doar zece minute. După ocazia lui Addae, din debutul meciului, sibienii au primit penalty în minutul 7, la un duel Leca-Sîntean, iar Dâlbea a transformat lovitura de pedeapsă. Argeșul a dat replica prin Malele, dar mingea a ocolit poarta. Sibiul mai puteau marca încă o dată până la pauză prin Baba Alhassan după o greșeală a lui Marakis, însă fotbalistul ardelenilor a tras pe lângă poarta apărată de Alexandru Greab care degajase greșit. Oaspeții și-au dublat avantajul pe tabelă la zece minute după pauză. Addae a trimis în plasă din centrarea lui Sîntean care câștigase duelul cu Leca. FC Argeș a reintrat în joc cu 25 de minute înainte de final. Malele a trimis în plasă de lângă Scarlatache iar alb-violeții continua să spere. Piteștenii au reușit egalarea cu zece minute înainte de final. Centralul Ionuț Coza a dictat lovitură de la 11 m la un duel Grecu-Dâlbea, iar Malele a transformat lovitura de la punctul cu var și a reușit dubla. FC Argeș a mai cerut penalty pe finalul disputei, la un henț în careu al lui Stoica, aflat în duel cu Grecu, însă cavalerul fluierului a lăsat jocul să continue și nu a acordat nimic. Și Hermannstadt a avut șansa de a pleca cu toate punctele de la Pitești, însă Claudiu Belu Iordache nu a putut să profite de o ieșire greșită a lui Greab.
Caseta tehnică:
FC Argeş: Greab – Marakis (Ndiaye ’60), Leca, Deslandes, Muşat – Ş. Drăghici, Honciu (Năstăsie ’75), Şerban, Barbu (Blejdea ’46) – Maes (Grecu ’60) – Malele. Antrenor: Andrei Prepeliță.
Hermannstadt: I. Pop – Vodă (Belu ’78), Scarlatache, I. Stoica, Opruţ – Alhasan, Dâlbea (Pires ’87), Addae – Mustivar (Buzan ’87) – Mayoral, Sîntean (Fortes ’60). Antrenor: Ruben Albes.
Arbitri: Ionuț Coza, Marius Nicoară, Mihai Marica
Arbitru de rezervă: Szabolcs Kovacs
Observator joc: Marcel Vasile
Observator arbitri: Alexandru Deaconu
Cartonașe galbene: Honciu, Barbu, Malele/ Addae, Vodă, Opruț
Cum s-au marcat golurile:
min.7: 0-1! Centralul partidei Ionuț Coza dictează penalty la un duel Leca-Sîntean iar căpitanul ardelenilor, Răzvan Dâlbea, înscrie de la punctul cu var.
min.55: 0-2! Sîntean câștigă un duel cu Leca, nu poate să înscrie, mingea sare în spate, la Addae, care marchează.
min.65: 1-2! Ionuț Șerban recuperează balonul la mijlocul terenului, îl lansează perfect pe Malele, care înscrie de lângă Scarlatache.
min.80: 2-2! Centralul Ionuț Coza dictează penalty după duelul Grecu – Dâlbea iat Cephas Malele transformă lovitura de pedeapsă și face dubla.
Prepeliță: ”Punctul acesta este bun pentru moral”
În confruntarea cu FC Hermannstadt, FC Argeș a fost condusă de pe bancă de fotbalistul Andrei Prepeliță care a fost cooptat în staff-ul tehnic săptămâna trecută.
Prepeliță l-a înlocuit pe Augustin Eduard care a fost suspendat pentru acest meci din cauza cartonașțului roșu primit în meciul cu Dinamo, iar antrenorul secund, Andrei Speriatu nu a putut fi prezent la partidă, din cauza unor probleme medicale. Tehnicianul piteștean consideră că acest punct obținut de echipa sa este unul de moral: ”Așa trebuie să jucăm, cum am jucat de la 0-2, repede, din două atingeri, să aducem mingea la margine, să avem prezență în careu și să marcăm goluri. Sunt bucuros și pentru că am întors rezultatul și pentru că am marcat goluri. Am avut mulți accidentați, suspendați, cu probleme, a trebuit să facem niște improvizatii, dar e un punct de moral pentru noi. Este un drum lung și nu trebuie să ne dăm bătuți,Avem jucători indisponibili, accidentaţi. Sperăm să revină toată lumea şi să încheiem bine acest campionat. Ne aşteaptă o partidă grea la Târgovişte, dar cred că şi pentru băieţi punctul ăsta e bun pentru moral. E primul meu meci la care stau pe bancă şi nu vreau să mă leg de arbitraj. Cred că şi al patrulea arbitru a văzut că am avut un comportament decent. Ne consultăm şi vrem să luăm cele mai bune decizii pentru echipă”, a spus Andrei Prepeliţă, la flash-interviurile de după partida cu Hermannstadt.
Ruben Albes: ”Un rezultat prost!”
La finalul partidei cu FC Argeș, terminată la egalitate, 2-2, Ruben Albes, antrenorul sibienilor, a recunoscut că jucătorii săi au comis multe greșeli în defensivă, care le-a permis celor de la FC Argeș să restabilească egalitatea.
De asemenea, tehnicianul spaniol a vorbit și despre marile probleme cauzate de COVID-19 cu care s-a confruntat echipa sa în două săptămâni: ”Un rezultat prost. Am controlat meciul, am avut 2-0, am avut momente bune, dar am primit apoi două goluri. Nu e posibil, s-au făcut multe greșeli. Unii jucători au venit după o perioadă de inactivitate, au avut COVID-19, nu a fost ușor. Cred că am avut noroc că nu am luat virusului și eu, pentru că am stat zilnic cu jucătorii. Avem încă probleme mari, sper doar să reușesc să recuperez jucătorii și să jucăm următorul meci, să-l câștigăm și să mergem în vacanță cu 18 puncte”, a declarat Ruben Albes la flash-interviul de după meci.
Malele: ”Încercăm să câștigăm următorul meci”
FC Argeş a reușit să obțină un punct în confruntarea de miercuri seară, de pe propriul teren cu FC Hermannstadt, terminată la egalitate, 2-2.
Golurile argeșenilor au fost reușite de atacantul Cephas Malele care a ajuns la șase reușite în acest tur de campionat. La finalul partidei, Malele era foarte bucuros că a reuşit să marcheze o ”dublă” şi speră să repete performanţele bune şi în partidele următoare, pentru a-şi ajuta echipa să scape de zona roşie a clasamentului. “Sunt fericit, vreau să înscriu mai multe goluri şi să ajut echipa. Încercăm să câştigăm următorul meci, să ne recuperăm în vacanţă şi să ne întoarcem cu o nouă energie, să ne luptăm pentru un loc mai bun în clasament”, a spus atacantul piteştenilor, la flash-interviul de după meci.
CLASAMENT M G Pct
1.Universitatea Craiova 13 12 31
2.FCSB 13 20 30
3.CFR 1907 Cluj 13 10 27
4.Academica Clinceni 14 6 24
5.Sepsi Sf Gheorghe 13 8 23
6.Chindia Târgoviște 14 0 19
7.FC Viitorul 13 1 17
8.FC Botoșani 14 -1 17
9.UTA Arad 13 -3 17
10.FC Dinamo 1948 13 2 15
11.AFC Hermannstadt 13 -4 15
12.FC Voluntari 14 -5 14
13.AFC Astra Giurgiu 14 -6 13
14.Gaz Metan Mediaș 14 -8 13
15.CSM Politehnica Iași 14 -22 11
16.FC Argeș 14 -10 10. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.