Primii medici vaccinaţi din Argeş!

0



Jurnaliștii din Câmpulung au fost invitați, joi, 31 decembrie la primele ore ale dimineții la Centrul de Vaccinare anti-Covid din cadrul spitalului municipal Câmpulung. La Piteşti, primul medic vaccindat a fost Cristina Neculcea, medic primar Secţia Boli Infecţioase, apoi directorul Serviciului de Ambulanţă Argeş, doctor Luminiţa Paul.


După ce reprezentanților mass-mediei locale li s-a măsurat temperatura și au mai trecut prin niște filtre aceștia l-au întâlnit în noul centru pe pacientul Mădălin Iordache, nerăbdător să se vaccineze. Evenimentul s-a produs la ora 09.00, a intervenit o amânare pentru că nu a funcționat sistemul pentru a-i elibera lui Mădălin Iordache și adeverința de vaccinare. După câteva ore de la vaccinare, medicul Mădălin Iordache a postat pe pagina sa de socializare vaccination certificare eliberat de Ministerul Sănătății. Directorului spitalului municipal Câmpulung i s-a administrat vaccinul de un cadru medical sub strictă supraveghere, după care a mers în salonul postvaccinare.
,,Sunt bucuros deoarece sunt primul vaccinat din Câmpulung, aștept momentul acesta de mai bine de 10 luni, am fost infectat în data de 28 martie, am fost internat, iar în 31 decembrie, primul vaccinat. M-am vaccinat pentru familia mea sunt conducătorul acestui spital îmi doresc ca angajații să nu se mai îmbolnăvească, dacă prin exemplu personal pot să conving măcar o persoană sunt bucuros de acest lucru”, a declarat medicul Mădălin Iordache. Primarul Elena Lăsconi a fost la spital alături de medicul Mădălin Iordache la primele ore ale dimineții atunci când a decis să fie primul câmpulungean care s-a vaccinat anti-Covid. Primarul a intrat în sala de vaccinare, după care a făcut câteva declarații de presă. Elena Lăsconi: ,,Mă microcipez și eu, pentru că Mădălin Iordache m-a convins. D-abia aștept să mă vaccinez”. În Câmpulung, Centrul de Vaccinare pentru populație va fi la Policlinică, se așteaptă unda verde din partea responsabililor pentru ca acesta să fie pregătit. Pe lângă managerul Mădălin Iordache, printre primii vaccinați au fost directorul Serviciului Județean de Ambulanță, Luminița Paul, doctorul Cristina Neculcea, de la secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Pitești.
Vaccinarea anti-Covid este gratuită, sigură și voluntară, în primă etapă fiind vaccinați lucrătorii din domeniile sănătății și social, atât din sistem public, cât și din cel privat. În etapa a doua va fi vaccinată populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, iar în etapa a treia, populația generală. B.Radu