Un singur castigator
Castigatorul ia totul, iar pierzatorul ramane umil in fata victoriei, asa cum spun si versurile melodiei ”The winner takes it all” de la ABBA. Indiferent de domeniul de activitate, de competitia practicata, de actiunea desfasurata, la final va exista mereu un singur castigator, marele castigator. Acesta va culege aplauzele, laudele si aprecierile celor din jur.
In sport, indiferent ca este vorba de fotbal, box, ciclism sau atletism, in toate competitiile exista un singur castigator. Chiar daca in unele situatii, avem si locurile 2,3 si chiar mentiuni, tot un singur mare castigator exista. Iar acesta este tinut minte de toata lumea. Nu exista castigatori pe locul 2 sau 3, exista doar pierzatori pe pozitiile inferioarei locului 1.
In sport se incurajeaza Fairplay-ul si de multe ori se merge pe ideea ca oricine castiga prin simpla participare. Dar nu e chiar asa. Hai sa fim realisti si sa admitem ca, indiferent de disciplina sportiva, in realitate exista doar un singur castigator. Poate fi un castigator individual sau de echipa, dar tot un singur ocupant al locului 1 exista.
Este adevarat ca toti contribuie la gloria primului loc. Lupta stransa intre competitori, indiferent de domeniul de activitate, face competitia spectaculoasa si atrage numeroase priviri. Fotbalul este sportul rege pentru ca are foarte multi adepti. Simona Halep a fost nr. 1 pentru ca reusit sa se impuna pe terenul de tenis. Gheorghe Hagi a fost fotbalisul nr. 1 al Romaniei. Bayern Munchen este castigatoarea competiei Ligii Campionilor 2020. Cu totii au in comun locul 1. Stie cineva, fara a mai cauta in arhivele internetului, cine se afla pe locurile 2, 3?
Si nu e rau se constientizeze acest lucru. Doar asa se poate seta cel mai inalt obiectiv. Si totul pleaca din copilarie. Spiritul de competitie si fairplay-ul pe care copilul le deprinde din concursuri sunt castiguri care-I vor ajuta atunci cand va fi adult. Trebuie sa existe respect pentru competitor si pentru regulile jocului. Copilul trebuie invatat sa perceapa postura de invingator şi s-o accepte pe cea de invins. Acestea sunt lectii importante ce trebuie corect predate.
A castiga cinstit si a pierde elegant sunt doua calitati
Jackpot – marele premiu
A castiga cinstit si a pierde elegant sunt doua calitati pe care parintii spera sa le intipareasca celui mic, antrenandu-l in competitii, si aici nu ne referim doar la competitiile sportive. Inclusiv la invatatura exista competitie. Si cu cat standardul e mai sus, cu atat competitia este mai acerba si copiii se dezvolta mai mult.
Totodata, pentru o mai buna educatie intr-un spirit competitiv trebuie sa se faca si o recompensare pe masura. Si, cel mai important, valorificarea potentialului copilului sa nu fie mai prejos de castigarea unor concusuri. Copilul trebuie invatat sa obtina recompensele din valorificarea propriului sau potential nativ, nu din castigarea unor confruntari.
Doar asa un om poate castiga pe termen lung si isi poate dezvolta corect spiritul competitional. Iar atunci cand se va aventura intr-o lupta, va avea puterea sa-si seteze obiective inalte. Va face lucrurile cu incredere si responsabilitate. Va sti sa-si seteze corect asteptarile. Se va bucura de victorie sau va avea puterea sa se ridice dupa infrangere. Niciodata nu trebuie sa fie generate competitii artificiale, doar pentru ca uneori avem impresia ca suntem mai buni ca altii.
In sport, in business, la locul de munca, in viata contidiana, peste tot traim intr-o continua competitie. Insa de cele mai multe ori este o competitie cu noi insine, iar castigatorul suntem noi. Marele jackpot poate fi al nostru.
Si in cazul jocurilor de noroc exista doar un mare castigator. Jackpotul – potul cel mare cum este cunoscut la jocurile mecanice – poate fi castigat doar de un singur jucator. Reprezinta un profit mare, obtinut usor intr-un timp scurt. Doar ca timpul scurt este intr-o exprimare atemorala.
Cazinourile si site-urile specializate in jocuri de noroc pun la bataie jackpotul
Castigatori de jackpot
Cazinourile si site-urile specializate in jocuri de noroc pun la bataie jackpotul. In unele cazuri, acesta reprezinta o parte din suma totala inregistrata in urma mizelor facute de jucatori. Insa de cele mai multe ori, suma e fixa si neconditionata de valoarea pariurilor sau de numarul jucatorilor.
Jackpotul poate fi castigat in cazul in care jucatorul reuseste sa obtina o anumita combinatie pe rolele jocurilor de tip slot machine. Poate exista jackpot si in cazul jocurilor de tip poker, ruleta sau blackjack.
Jocurile cu jackpot abundă cu premii incredibile în bani. Acestea includ Jackpot-uri progresive, Jackpot-uri locale, Jackpot-uri cumulative și Jackpot-uri fixe. Trăind într-o astfel de eră digitală, poți fi la un clic distanță de un joc absolut perfect. Vă puteți bucura să jucați pentru un Jackpot online și să vă încercați norocul de oriunde vă aflați și ori de câte ori doriți.
Originea cuvantului jackpot
Originea cuvantului jackpot a aparut in traditia englezeasca si a reprezentat o carte de joc. Vorbim aici de juvete (valet), care purta denumirea de knave. In 1864, producatorul de carti de joc Samuel Hard a decis sa puna litera J pentru valet, ceea ce a schimbat denumirea juvetelui si oficial acesta a devenit Jack. Numele de Jack a fost folosit pentru a descrie o persoana de clasa medie. Pentru prima data cuvantul jackpot a fost folosit la sfarsitul secolului al XIX-lea la un joc de carti.
Scopul jocului a fost sa se obtina o mana mai puternica fata de doua carti de 10, adica se miza pe 2 valeti sau mai multi. Pariurile se faceau la fiecare runda si, daca nimeni nu castiga, banii ramaneau pe masa. La final castiga cel ce reusea sa faca o mana de 3 valeti. Doar un singur castigator putea scoate suma din oala (pot), de aici si cuvantul jackpot.