Bătaie pe posturile din sursă externă

0

  • La IPJ Argeș



Înainte de Crăciun au fost scoase la concurs trei posturi de agent de poliție, una de ofițer și două pentru medici veterinari la IPJ Argeș. Funcțiile sunt pentru înființarea Biroului de Protecție a Animalelor. Deși perioada de înscriere a fost foarte scurtă, un număr mare de candidați au depus dosarele la concurs, fiind peste 100 de concurenți.


Au fost scoase la concurs prin încadrare directă, din sursă externă, în cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, 3 posturi de agenți, 2 posturi cu specializarea de medic veterinar și o funcție de ofițer de poliţie. Înscrierile s-au până la data de 28 decembrie 2020. Bătălia pe posturile enumerate este foarte mare. Până la data limită și-au depus dosarele de concurs 19 candidați pentru funcția de ofițer principal I care va deveni șef de birou. Cei mai mulți candidați s-au înscris pentru cele 3 posturi de agenți, fiind peste 30 de candidați pe un loc. Au fost depuse în cele câteva zile, 94 de dosare. Și pe cele două posturi de medici veterinari sunt mulți candidați, fiind aproximativ 7 pe fiecare loc, având în vedere că sunt 15 candidați înscriși. Concursul va consta  în  desfăşurarea următoarelor probe:  Probă de evaluare a performanței fizice; Proba scrisă, rezolvarea unui test-grilă organizată pe data de 23 ianuarie 2021.
Poliția Animalelor va avea birouri în toate județele
Guvernul a aprobat, în octombrie 2020, prin ordonanță de urgență înfiinţarea Poliţiei Animalelor, care va avea structuri în toate judeţele și va funcţiona cu 488 de angajaţi, plus 88 de medici veterinari.  Pentru verificarea sesizărilor privind animalele aflate în situație de pericol și în scopul cunoașterii situației de fapt, polițiștii au dreptul de a pătrunde în domiciliul sau reședința oricărei persoane fizice, fără acordul acesteia, precum și în sediul oricărei persoane juridice, fără acordul reprezentantului legal al acesteia, dacă informațiile aflate la dispoziția polițiștilor indică faptul că în acele spații se află un animal în situație de pericol. Ordonanța de Urgență modifică Legea 205/2014 de protecție a animalelor și definește situațiile de pericol în care se poate afla un animal:
a) rănirea sau schingiuirea animalelor;
b) organizarea de lupte între animale sau cu animale;
c) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;
d) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;
e) prezența fără supraveghere, pe căile de circulație publică, a animalelor din speciile ecvine și rumegătoare mari și mici.
Potrivit legii, polițiștii care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situație de pericol emit ordin de plasare a animalului în adăpost. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.