Patru bărbaţi cercetaţi pentru tentativă de omor!

0



Cazul tentativei de omor de la Bălileşti, se complică! Până acum, patru bărbaţi au fost reţinuţi! Ultimul a ajuns în arest marți! Potrivit anchetatorilor, suspecții au atacat un coleg de serviciu, l-au lovit cu parul şi au continuat să-l lovească cu pumnii şi picioarele chiar şi după ce victima a căzut la pământ. Inculpaţii au fost depistaţi pe rând după ce s-au pârât unul pe altul!


Scandalul a avut loc pe data de 5 decembrie, în curtea victimei, din comuna Bălileşti. Din ancheta a reieşit că mai mulţi bărbaţi, colegi de serviciu la o societate de exploatare forestieră, au băut împreună, la o cârciumă din sat. După ce s-au îmbătat s-au luat la ceartă, amintindu-și de un conflict de la serviciu. Adrian T. de 31 de ani, i-a reproșat colegului Ionel C., de 41 de ani, că i-a pârât patronului și din această cauză au avut probleme. Cearta s-a intensificat şi bărbatul acuzat  a plecat acasă. A fost urmărit de patru colegi care au intrat peste el în curte. Proprietarul le-a cerut să iasă din ograda lui. Nu doar că nu au ieşit, dar l-au luat şi la bătaie! Ion C. a fost lovit cu pumnii şi cu picioarele. Adrian T. a pus mâna pe un par şi l-a lovit în cap. După ce s-a prăbuşit la pământ, atât Adrian T. cât şi Vasile Ş. de 42 de ani, ambii din comuna Ţiţeşti, au continuat să-l lovească deşi omul nu mai putea riposta nici nu se mai putea apăra. La scandal au mai participat  și ceilalţi doi bărbaţi care, la rândul lor, l-au lovit pe colegul de serviciu.
Trei în arest, unul sub control judiciar
Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Pitești având fracturi costale și traumatism cranio cerebral. Omul a rămas internat din cauza leziunilor suferite. Anunțați de scandal, oamenii legii de la Secția Rurală Stâlpeni au întocmit dosar penal sub acuzația de loviri și alte violențe. Ulterior soția celui agresat a mers și a formulat plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș aducând, suspecților, acuzaţii de tentativă de omor care s-au confirmat. Primul care  a ajuns în arest a fost Adrian T. Acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă, fiind prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă. În timpul audierilor, bărbatul a spus că alături de el la scandal a mai participat şi Vasile Ş. Ştiind că este căutat de poliţişti, ca să dea socoteală pentru faptele lui, cel de-al doilea bărbat s-a prezentat a doua zi la instanţă, însoţit de avocat. Spera ca va scăpa de arest dar nu a fost aşa. S-a dispus reţinerea lui! Cercetările au continuat şi celor doi, din dosar, li s-a alăturat şi Bogdan Constantin G , de 37 ani, din comuna Ţiţeşti, acuzat de complicitate la omor şi violare de domiciliu. Acesta a fost căutat o perioadă de oamenii legii, fiind găsit în Piteşti şi arestat. Ultimul reţinut a fost, marţi, Mihai P. 24 ani, din comuna Bălileşti, acesta fiind acuzat de loviri şi alte violenţe şi violare de domiciliu. Ancheta a fost făcută pas cu pas, atât în baza probelor existente, dar pe baza mărturiilor celor care au participat la conflict. Inculpaţii au spus singuri de la ce a pornit cearta şi s-au pârât cu privire la modul de participare al fiecăruia. Primii trei au primit mandate de arestare preventivă, şi se află în arest. Cel de-al patrulea a fost plasat ieri sub control judiciar pentru 60 de zile.  M.Sandu