Buluc la cozi la taxe şi impozite!

0

  • Nici 5% din câmpulungeni, nu plătesc online



De luni, 11 ianuarie 2021 contribuabilii își plăti impozitele și taxele locale datorate pentru anul în curs. Începând cu aceeași dată, au fost reluate toate operațiunile fiscale de înregistrare, declarare, radiere, eliberare de documente, etc. Deși există și variata online oamenii stau în frig, la cozi pentru a-și achita obligațiile. Oamenii mai uită și de măsurile de protecție împotriva COVID-19, bulucindu-se.


Obligațiile de plată restante, respectiv amenzile, taxele judiciare de timbru și alte taxe locale fără debit se pot achita din data de 7 ianuarie 2021 la casieria unității, on-line accesând site-ul de plăți electronice www.ghiseul.ro – plată fără autentificare sau prin virament în conturile afișate pe site-ul instituției publice – Secțiunea Impozite și Taxe- Informații generale.
“Nu ştiu sa plătesc pe calculator. Nu am nici internet acasă. Cum sa plătesc eu pe online. De asta stau aici la primărie. Noi ăştia mai bătrâni stăm la cozi, dacă avem copiii plecaţi, asta e. Riscăm să ne îmbolnăvim, dar nu avem variante, cei tineri nu ştiu de ce stau, că la ei ar fi uşor. Mai mult, vă spun sincer, îmi e frică să nu pierd banii că am văzut la televizor că i-au mai păcălit pe câte unii cu calculatorul ăsta”, spune Veronica V.
“Eu aşa am plătit de 50 de ani încoace. Ce mai înveţi boul bătrân la jug… Lasă doamnă că dacă e să iau virusul, îl iau şi gata! Ce e lege, e că trebuie să ne plătim dările, nu stau eu să treacă ianuarie, nici gând”, spune Marin G.
Numai că în secolul XXI când toată lumea vorbește despre era digitalizării, despre plăți și informații la un click distanță doar 969 de locuitori ai orașului de la poalele Mateiașului și-au făcut cont pe ghișeul.ro pentru a putea aproape instant taxele și impozitele, evitând statul la cozi și înghesuială pe scările primăriei la temperaturi cu minus în termometre și în ninsoare.
“Eu mi-am făcut cont, plătesc online. Bine, eu utilizez calculatorul, internetul, lucrez în acest domeniu, nu e vreo problem pentru mine. Nu ştiu cu se vor descurca cei care nu au lucrat vreodată pe internet. Pentru unii e greu, e ca şi la cadrele didactice trecute de o vârstă care au trebuit să înveţe să folosească platformele pe care intră online cu elevii, la fel e şi aici, unii pot, alţii, nu, astea-s vremurile pe care le trăim”, spune Loredana P., din Câmpulung. B.Radu