A murit de frig, în casă!

0

  • Prima victimă a gerului



Zilele geroase au făcut prima victimă în judeţul Argeş. Nu este vorba de un om al străzii, aşa cum s-ar putea crede ,ci de o femeie care a făcut şoc hipotermic, în casă. Oamenii legii de la Poliţia Municipiului Curtea de Argeş au întocmit dosar penal şi fac verificări pentru a se stabili împrejurările în care a survenit decesul.


Începând de duminică a venit gerul fiind înregistrate temperaturi între -10 şi -15 grade Celsius.  Pe stradă totul a îngheţat dar frigul s-a resimţit şi în case. Pe fondul temperaturilor negative a fost înregistrat primul deces din cauza frigului. Victima a murit la Spitalul Municipal Curtea de Argeş în noaptea de luni spre marţi.
Nu a putut să aprindă focul!
Stana D. de 70 de ani, a ajuns la spital în şoc hipotermic. Femeia locuia, împreună cu fiul său, în condiţii precare, într-o casă improvizată la marginea oraşului, pe strada Chiriţeşti. Era supraponderală şi se deplasa cu dificultate. Luni dimineaţă, în jurul orei 6,00, se spune că fiul s-a trezit şi a făcut focul în încăpere după care a plecat la serviciu. A revenit acasă seara, în jurul orei 20.00, şi a observat că în încăpere este foarte frig. Mama lui nu a reuşit să se ridice din pat ca să mai bage lemne sau să reaprindă focul după ce s-a stins. A găsit-o pe femeie dârdâind de frig.  A aprins focul, crezând că mama lui îşi va reveni după ce camera se va încălzi. Ceva mai târziu, văzând că Stana D. nu-şi dă semne de mai bine a sunat la 112.
Era în şoc hipotermic
Pacienta a fost preluată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă, fiind transportată la Spitalul Municipal Curtea de Argeş. Când a fost preluată de medici, s-a stabilit că era în şoc hipotermic. Orice încercare a medicilor de a-i readuce corpul la o temperatură normală a rămas fără rezultat. Femeia a murit după aproximativ două ore. Trupul neînsufleţit a fost la morga. În urma necropsiei s-a stabilit că Stana D. a murit de hipotermie. Având în vedere cauza morţii, oamenii legii au întocmit dosar penal pentru moarte suspectă, urmând să se stabilească cu certitudine împrejurările în care a survenit decesul.  M.Sandu