Amendați pentru nerespectarea legii în pandemie!

0

Peste 250 de efective de poliție şi poliţie locală s-au aflat la datorie, în ultimele 24 de ore, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19, anunță IPJ Argeș.

30 de acțiuni punctuale au fost desfăşurate în ultimele 24 de ore, (din care 26 de acțiuni organizate independent de polițiști, 2 acțiuni împreună cu lucrători I.J.J. Argeș și 2 acțiuni cu reprezentanți ai altor instituții).

Au fost verificate aproape 1.700 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală, a deplasării doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00 și a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată.

De asemenea, 128 de societăți comerciale au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

În cadrul activităţilor, au fost verificate 233 de autovehicule, din care 98 de mijloace de transport în comun.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 159 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.500 de lei. Dintre acestea, 149 de sancţiuni, în valoare de 9.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, iar 10 sancțiuni, în valoare de 1.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).

 

În ziua de 20 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, împreună cu polițiști locali, au desfășurat activități pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului, în zona de competență, în special în zona piețelor, complexelor comerciale și operatorilor economici. Au fost verificate 7 societăți comerciale, 7 mijloace de transport în comun, precum și 93 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.500 de lei, conform Legii 55/2020.

 

În ziua de 20 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești, împreună cu polițiști locali, au desfășurat activități pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului, în zona de competență, în special în zona piețelor, complexelor comerciale și operatorilor economici. Au fost verificate 10 societăți comerciale, 12 mijloace de transport în comun, precum și 134 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020.