Locul 5 cu 521 meciuri şi 238 de victorii!

0

  • CS Mioveni în clasametul select al Ligii a 2-a



Într-un clasament all-time la zi cu actualele componente ale eșalonului second, CS Mioveni ocupă locul 5, numărându-se astfel printre echipele de top ale Ligii a II-a, alături de nume grele ale fotbalului românesc, ca Petrolul, U LCuj, Farul sau Rapid.


Ierarhia făcută de liga2.prosport.ro de cuprinde însumarea liniilor de clasament ale tuturor celor 21 de echipe care alcătuiesc actuala Liga 2 din toate edițiile petrecute de acestea de-a lungul timpului numai în cel de-al doilea eșalon, cu menţiunea că s-au acordat două puncte pentru victorie.
CSM Reșița este de la distanță echipa cea mai familiarizată cu eșalonul secund, în care a fost prezentă chiar și înainte de război, pe când se numea UDR. Aceasta este urmată de alte echipe istorice, ca și ea, care însă au petrecut mai multă vreme pe prima scenă, precum Petrolul, ”U” Cluj, Farul sau Rapid, ai căror suporteri sunt convins că ar fi vrut să le vadă cât mai jos în această ierarhie. Printre acestea s-a strecurat și CS Mioveni, o prezență constantă din noul secol în Liga 2, de la promovarea sa din vara lui 2003 nelipsind decât două sezoane, în scurtele sale pelerinaje pe prima scenă. O anumită vechime au și Pandurii, alături de Dunărea Călărași. Toate aceste echipe pomenite au jucat și în Liga 1. Ripensia este un caz aparte, un nume uriaș înainte de război, care a fost readus la viață după aproape jumătate de secol.
La SCM Gloria Buzău este o situație mai ciudată, chiar conducătorii actualului club nu doresc ca acesta să fie asociat cu vechea Gloria Buzău, știut fiind că acesta și-a semnat condamnarea prin acel scandal legat de pariuri. În fine, mai sunt și delicatele subiecte numite Timișoara și Craiova, la care oricum ai da-o, vor exista nemulțumiri. S.M.