Piteştenii au încurcat liderul!

0

  • FC Argeş – FCSB 0-0



FC Argeș a rămas neînvinsă și după etapa a patra a acestui retur de campionat. Echipa pregătită de Andrei Prepeliță și Mihăiță Ianovschi a remizat marți seară, 0-0, pe propriul teren, contra liderului Ligii I, FCSB.


Confruntarea de pe stadionul Nicolae Dobrin s-a disputat pe un teren greu din cauza ninsorii abundente căzute cu câteva ore înainte de startul partidei. Oaspeţii au început în forță meciul și au ratat două mari ocazii de gol prin Coman și Olaru, însă portarul Alexandru Greab a fost imperial. FCSB a avut câte o bară în fiecare dintre reprize. Mai întâi, Dennis Man a nimerit transversala în minutul 9, după o acţiune individuală. În minutul 63, Florinel Coman a şutat bine din lovitură liberă de la 20 de metri, dar mingea a lovit bara. Şi argeşenii au avut şansa să marcheze prin Mediop, însă portarul Andrei Vlad a reușit să respingă lovitura de cap a acestuia. În urma acestui egal alb, FC Argeș a ajuns la 19 puncte, acumulate în 19 etape și ocupă locul 12 în clasament. Următorul meci al alb-violeților este programat mâine, de la ora 20, în deplasare, cu Universitatea Craiova, echipă care marți a remizat, 1-1, în deplasarea de la FC Voluntari.
Caseta tehnică:
⚽ FC Argeş: Greab – Tofan, Maric, Deslandes, Muşat – Meza Colli, Şerban – Drăghici, Palic (min.89 Maes), Dumitru (min.89 Grecu) – Ndiaye Mediop(min.55 Malele).
Rezerve neutilizate: Micle, Turda, Honciu, Barbu, Șerbănică, Năstăsie. Antrenori: Andrei Prepeliţă şi Mihai Ianovschi
⚽ FCSB: Vlad – Ov. Popescu (min.46 Creţu), I. Cristea, Miron, Radunovic – Olaru (min.80 Vînă), Şut (min.46 Perianu), Tănase (min.46 Oaidă) – Man, Coman (min.83 Buziuc), Oct. Popescu.
Rezerve neutilizate: Straton, Simion, Soiledis, Fulga. Antrenor: Anton Petrea
⚽ Cartonaşe galbene: Tofan ’84 / Şut ’23, Perianu ‘66
⚽ Arbitri: Iulian Dima – Bogdan Gheorghe, Marius Marchidanu – Bogdan Dumitrache
⚽ Observatori: Ioan Mironaș (LPF), Marian Salomir (CCA)

Jean Vlădoiu: „Rezultatul este echitabil”
Jean Vlădoiu, managerul echipei FC Argeş, s-a declarat mulţumit de jocul echipei sale la finalul partidei de marţi seară cu FCSB, terminată cu o remiză albă. Conducătorul grupării din Trivale a anunţat noi transferuri.
Oficialul piteştean, împreună cu staff-ul tehnic, au reuşit să schimbe în bine faţa echipei: „După efortul pe care l-am depus, sunt foarte încântat de băieţi. Un punct mare, contra unei echipe candidate la titlu. Au fost momente în care puteam să primim gol, dar au fost momente în care puteam da noi gol. Eu cred că rezultatul este echitabil şi pentru noi este un bonus în lupta pentru evitarea retrogradării. Ne-am atins scopul. Băieţii merită felicitaţi, staff-ul tehnic la fel. Sunt mândru de ei. Urmează un meci foarte greu la Craiova, dar cu o asemenea atitudine avem şanse să rămânem în Liga I. Vom câștiga prin pregătire și atitudine, chiar dacă nu am adus mulţi jucători. Dumitru a fost un transfer extraordinar pentru noi. Pablo de Lucas a semnat astăzi cu noi. Sperăm să mai aducem jucători. Am făcut eforturi ca meciul să se joace. De dimineață am dat zăpada la o parte, oamenii au făcut un efort deosebit, chiar dacă terenul nu a fost așa cum ne-am dorit. Cred că s-a putut disputa partida. Când vorbeşti pe limba jucătorului, lucrurile sunt simple. Ne-am pregătit foarte bine, am discutat atât eu cât și antrenorii cu fiecare jucător în parte, le-am spus ce vrem de la ei şi au înţeles. Îmi doresc foarte mult să nu pierdem la Craiova, avem șase meciuri în care FC Argeș nu a pierdut. Vrem să prelungim această continuitate. Ne gândim să câştigăm, iar dacă nu se va putea, îmi doresc să luăm măcar un punct”.

Andrei Prepeliţă: „Eram ferm convins că nu pierdem!”
FC Argeș a ajuns la șase meciuri consecutive fără înfrângere în campionat după remiza fără goluri, de marţi seară, cu FCSB, liderul campionatului. Andrei Prepeliţă, antrenorul echipei din Trivale, are mare încredere în potenţialul echipei sale.
Tânărul tehnician este convins că FC Argeş va reuşi un rezultat bun şi în confruntarea de mâine seară, din Bănie cu Universitatea Craiova: „Avem o echipă motivată, tehnică. Cred că este al șaselea meci fără înfrângere. Suntem bucuroși, sunt la început de drum și lucrurile astea mă ajută, îmi dau moral și mă fac să fiu încrezător pentru mai departe. Știam că întâlnim o echipă bună, față de ultimele două meciuri, astăzi terenul nu a fost așa de bun. Eram ferm convins că o să scoatem punct sau puncte. Vor mai veni jucători, încercăm să aducem calitate. Vedeți și dumneavoastră, sunt aceeași jucători și de șase meciuri nu pierdem. Nu mă gândesc la lucrurile astea”.
”Ambiţiile de aici sunt foarte mari!”
Prepeliță, care a cucerit trei titluri în România cu FCSB, are ca obiectiv salvarea de la retrogradare: „Merg pe 36 de ani, nu știu dacă mai puteam juca la un nivel înalt, mi s-a oferit această oportunitate. Important este ca clubul FC Argeș să-și îndeplinească obiectivul. Ambițiile de aici sunt foarte mari. Și eu am fost învățat să câștig, nu-mi convinge neapărat situația asta, să mă bat la retrogradare” a spus antrenorul piteştean la flash-interviul de după meci.

Toni Petrea: „Este greu să joci fotbal în asemenea condiţii”
FCSB nu a reuşit decât un rezultat de egalitate în confruntarea de marţi seară, de la Piteşti, cu FC Argeş. În urma acestei remize, roş-albaştri pot pierde primul loc dacă CFR Cluj se va impune în disputa de pe propriul teren cu Astra Giurgiu.
Chiar dacă FCSB n-au reuşit să câştige acest meci, Toni Petrea, antrenorul bucureştenilor a ţinut să-şi felicite jucătorii care au făcut eforturi mari pe un teren foarte greu: „Așa cum am anticipat, a fost o luptă la mijlocul terenului. Nu se putea juca fotbal în asemenea condiții, cred că cea mai bună soluție ar fi fost amânarea partidei. Băieții au alergat, au băgat piciorul la minge, îi felicit. N-am reușit să câștigăm, dar este un punct în clasament. Jucătorii au depus un efort considerabil și a trebuit să-i mai odihnim. Am prins și portarul advers într-o formă bună, este un punct acumulat în clasament. Adversarii se mobilizează mult mai bine în fața noastră, dar suprafața de joc poate conta decisiv. Astăzi n-am reușit să ne exprimăm la capacitatea noastră maximă”, a spus tehnicianul la flash-interviul de la finalul partidei cu FC Argeş. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.