Primarul şi familia, amendaţi pentru un botez!

0



Un botez a fost întrerupt de jandarmi, în acest weekend, în satul Bârlogu, din Negraşi. Peste 20 de persoane au fost amendate, la fel şi organizatorii. Surpriza a apărut atunci când, oamenii legii au înţeles că petrecerea avea loc în familia primarului comunei, Alexandru Constantin. Edilul se număra printre invitaţi. Aşadar, cel care avea datoria de a lua măsuri ca toate regulile de prevenire a răspândirii virusului SARS CoV-2 să fie respectate, a fost printre primii care le-a încălcat.


În weekend, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş au primit o sesizare cum că la un restaurant din satul Bârlogu, are loc mare petrecere. Oamenii legii au mers în zonă şi au observat că pe drumul care ducea la locul cu pricina erau multe maşini parcate. Când au ajuns în restaurant erau în jur de 20 de persoane. „De multe ori, în urma controalelor găsim botezuri, petreceri private în restaurante care sunt organizate cu ştiinţa sau participarea autorităţilor locale. Am avut o petrecere privată în weekend. Acolo era primarul invitat şi organizator nepotul primarului. Nu cred că acest tip de sabotaj este corect”, preciza prefectul Emanuel Soare. Referitor la faptul că primarul ar fi trebuit să se asigure că nu vor fi organizate petreceri în pandemie, nicidecum să participe la un astfel de eveniment, prefectul a mai zis: „Nu vreau să îmi explic în niciun fel, regret că se întâmplă astfel de lucruri. Dacă şeful de post nu comunică, nu acţionează, eu trebuie să acţionez. Toate persoanele care reprezintă instituţii publice şi încalcă legea vor fi sancţionate!”
Au încălcat legea
„Jandarmii care efectuau verificări privind respectarea regulilor sanitare impuse pentru această perioadă au depistat, pe raza comunei Negrași, în satul Bârlogu, o societate comercială cu domeniul de activitate restaurant, în interiorul căreia avea loc o petrecere privată(botez), la care participau aproximativ 20 de persoane. În urma celor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 14.500 de lei, organizatorii botezului fiind sancționați cu câte 3000 de lei fiecare” , preciza Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş într-un comunicat de presă. Oamenii legii sunt de părere că în local se aflau mai multe persoane care au fugit atunci când au aflat că vin echipajele. În conformitate cu prevederile H.G. nr. 3/2021 se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/ sau private.
Nepotul organizase petrecerea
Când au descins în local, oamenii legii l-au găsit pe primarul Alexandru Constantin printre invitaţi. Era de fapt, o petrecere de familie, organizatori fiind fratele primarului, Daniel V., de 56 de ani şi nepotul edilului, Marius C. de 30 de ani, tatăl bebeluşului creştinat. Primarul Constantin a fost amendat cu 500 lei iar fratele şi nepotul acestuia cu câte 3.000 de lei. Alexandru Constantin este primar din 2016, după două mandate de viceprimar. M.Sandu