Afacerist judecat pentru inginerii financiare

0



Un patron piteștean a făcut obiectul unei anchete, fiind bănuit că ar fi derulat mai multe tranzacții cu scopul de diminua sumele pe care le datora la stat. Va fi trimis în judecată sub acuzația de evaziune fiscală sub formă continuată, după cea fost calculat un prejudiciu de 120.000 lei.


„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Din cercetări s-a stabilit că în perioada 2013 – 2014, un bărbat de 40 de ani, din Pitești, în calitate de administrator/asociat al unei societăți din municipiul Pitești, ar fi omis să înregistreze, în actele contabile ale societății, un număr de 16 facturi fiscale și nu ar fi calculat, evidențiat și declarat veniturile realizate în urma unor tranzacții desfășurate cu un număr de 3 parteneri comerciali. Pentru recuperarea prejudiciului, stabilit la aproape 120.000 de lei, au fost instituite măsuri asiguratorii. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de trimitere în judecată”, declara Mădălina Epure, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.
Firma de construcţii, condusă de interpuşi
Omul de afaceri deţinea o firmă de construcţii. Pe parcursul unui an, cel vizat de anchetă, acesta şi-a condus afacerea din spate, fiind ba el, ba având alte persoane desemnate ca administratori sau asociaţi, astfel încât dacă va fi prins să nu fie tras el la răspundere. Totuşi a avut grijă să fie singurul cu drept de semnătură şi de administrare a conturilor. În anul supus cercetărilor a încheiat un contract pentru ridicarea unor locuinţe în Italia. Partenerii săi de afaceri i-au virat în cont suma de 200.000 euro, bani din care el a demarat lucrările. Numai că, în contabilitate nu a înregistrat toate documentele pentru a nu fi nevoit să achite TVA şi impozit pe profit. În timpul anchetei oamenii legii au pus sechestru pe bunurile prezente şi viitoare, dat fiind faptul că afaceristul nu are proprietăţi sau alte bunuri trecute pe numele său. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 8 ani. M.Sandu