Furau oi și le mâncau la petreceri!

0



Opt tineri au intrat în atenția oamenilor legii, fiind acuzați de furturi și complicitate la furturi de animale. Aceștia au furat trei oi de rasă, pe care le-au tăiat și le-au pregătit în timpul unor petreceri. Patru dintre ei, între care și doi minori, de 16 ani, respectiv 17 ani, au fost reținuți de oamenii legii.


Furturile au fost comise în perioada octombrie 2020-ianuarie 2021, din comuna Cetățeni. Este vorba de trei oi, toate din rasa carabașe. Valoarea lor a fost estimată la 3.700 lei. Oamenii legii au demarat cercetările, începând cu persoanele indicate de proprietari ca suspecte. Astfel s-a aflat că tineri din comună au muncit cu ziua la păgubiți și cunoșteau bine zona, astfel putând să acționeze în voie noaptea, atunci când au fost comise furturile. Mai mult, din cercetări oamenii legii au aflat că unii tineri au organizat niște petreceri în timpul cărora au sfârâit grătarele mai ceva ca la serbările câmpenești. Asta i/a dat de gol! A fost făcut un cerc se suspecți și astfel au intrat în atenția oamenilor legii opt tineri cu vârste între 16 și 29 de ani.
Plasați sub control judiciar
Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr au reținut luni, patru tineri din cei opt, ceilalți patru fiind cercetați în stare de libertate. Au petrecut o noapte în arest A.A. de 17 ani, B.I.S .de 16 ani, Florin C., de 22 de ani și Dragoș O., de 29 de ani, toți din comuna Cetățeni. Ieri tinerii au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Împotriva lor a fost luată măsura controlului judiciar pentru câte 60 de zile. M.Sandu