Patru proxeneți trimiși și judecată

0



Patru bărbați au fost trimiși în judecată sub acuzația de proxenetism, cercetările fiind finalizate după aproximativ patru ani. Este vorba de gruparea din 2017 când au fost arestate preventiv 22 de persoane. Suspecții, folosind metoda Loverboy, își trimiteau iubitele chiar și soțiile să se prostitueze în străinătate. Fiind vorba de o acțiune de amploare, cu mulți incuplați, dosarele au fost disjunse, grupate pe câte 4 sau 5 inculpați.


În luna iulie 2017, au fost efectuate 32 de percheziții domiciliare, la o grupare suspectată de proxenetism. Au fost reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, un număr de 21 de suspecți, iar în ziua următoare au fost arestați preventiv 22 de inculpați, după ce un alt suspect a fost găsit de oamenii legii, fiind dus direct la instanță. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 – 2017, prin folosirea modului de operare „LOVERBOY“, cei în cauză ar fi racolat peste 40 de tinere, pe care le-ar fi determinat să practice prostituţia în state ale Uniunii Europene. Unele dintre prostituate erau chiar iubitele sau soţiile celor vizaţi, acestea vânzându-şi trupul în Franţa, Germania, Austria, Elveţia, Malta, Belgia şi Anglia. În timpul anchetei oamenii legii au pus sechestru pe mașini de lux care aparțineau suspecților.
Suspecți, afaceriști
Fiind vorba de mulți suspecți, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au făcut disjungeri, rezultând mai multe dosare fiecare având câte patru sau cinci inculpați. O parte dintre ei au fost deja trimiși în judecată alți vor fi deferiți justiției în curând. Luni au mai fost finalizate cercetările într-unul din dosare. Darie Claudiu M, de 33 de ani, afacerist, este acuzat de proxenetism, spălarea banilor și camătă, Ștefan V., 54 ani, afacerist, Robert V. 27 ani (tată și fiu), toti din Curtea de Argeș și Gheorghe P. de 34 de ani, din Valea Danului sunt acuzați de proxenetism și spălarea banilor. Anchetatorii au reținut că cei patru, ar fi determinat, prin metoda ,,loverboy”, patru femei, să practice prostituția în mai multe țări din Europa, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, prin acte repetate, în perioada 2014-2017, au obținut aproximativ 250.000 de euro și 85.000 de lire sterline, sume pe care le-au investit ulterior în mașini de lux, bunuri imobile şi altele. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.  M. Sandu