Afaceristul Inquieto, 14 ani închisoare!

0



Sentinţă definitivă în cazul afaceristului piteştean Nicola Inquieto. Acesta a fost condamnat în această săptămână la 14 ani închisoare, fiind acuzat că a finanţat acţiunile mafiei italiene şi a spălat banii prin firmele sale din Piteşti. Nicola Inquieto ar putea fi extrădat în România, aici unde este cercetat în două dosare.


Pe 12 aprilie 2018, italianul Nicola Inquieto, patronul a doua firme de construcţii şi a unui Centru spa modern, la Piteşti, era reţinut ca urmare a unui mandat de arestare european emis de Direcţia Antimafia din Napoli. A fost eliberat de magistrații români pe 27 aprilie și apoi extrădat pentru a fi judecat în Italia, în octombrie 2018. De-a lungul timpului Curtea de Apel Piteşti a prelungit mandatul european de predare temporară. Tribunalul Napoli l-a condamnat pe acesta, în mai 2019, la 16 ani de închisoare. Luni 8 februarie, judecătorii Curţii de Apel Napoli l-au condamnat definitiv la 14 ani de închisoare pe italianul Nicola Inquieto. Acesta a fost acuzat că a spălat banii Camorrei la Piteşti, unde deţinea zeci de apartamente.
Judecat şi în România
În timpul procesului, autorităţile italiene au pus sechestru pe toate bunurile acestuia, inclusiv pe unele apartamente care fuseseră vândute în rate unor proprietari care nu au reușit să achite integral creditul. Aceştia au plătit ratele firmei de insolvenţă care a preluat firmele lui Inquieto așteptând o decizie a Curţii de Apel Napoli de ridicarea sechestrelor pe cele 148 de apartamente. În luna octombrie a anului trecut soţia a afaceristului a intentat divorţ. Între timp, bunurile ce au aparţinut celor doi soţi au început să fie scoase la licitaţie după ce una dintre firme a intrat în insolvenţă iar la masa credală s-au înscris peste 200 de creditori. În Piteşti Nicola Inquito este judecat pentru ucidere din culpă în urma unui accident de muncă mortal ce a avut loc pe unul dintre şantierele sale, fiind cercetat şi într-un alt dosar. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.