A furat 100 de tone de aluminiu de la un francez!

0

Un piteştean a organizat furtul a 100 de tone de aluminiu, păgubind un patron francez de 200.000 euro. Acesta a lucrat în complicitate cu alţi opt bărbaţi. „Tunul” a avut loc în 2015, iar acum  toţi cei implicaţi vor fi trimişi în judecată. Modul de operare al acestora a fost stabilit de poliţişti în timpul anchetei.  M.S.

Iată ce se precizează în legătură cu acest caz în comunicatul de presă remis de IPJ Argeş:

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, tăinuire și uz de fals.

Din cercetări s-a stabilit că în octombrie 2015, un bărbat de 47 de ani, din Pitești, pretinzând că este administratorul unei societăți comerciale din județul Cluj, ar fi indus în eroare o persoană din Franța, că va asigura transportul a peste 100 de tone de material neferos ( aluminiu), în valoare de peste 200.000 de euro, pe ruta Rotterdam, Țările de Jos – Alcan Rhenalu, Franța.

Ulterior, marfa a fost adusă în România, cu complicitatea a 8 bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 69 de ani, din județele Argeș, Dolj și municipiul București,  prin intermediul a patru ansambluri auto, care au avut aplicate temporar numere de înmatriculare false.

De asemenea, conducătorii auto ar fi folosit, la punctele de trecere a frontierei, înscrisuri de însoțire a mărfii falsificate.

Ulterior, marfa a fost valorificată la un preț subevaluat.

În urma probatoriului administrat, marfa a fost recuperată aproape integral și restituită persoanei vătămate.

Dosarul cauzei a fost fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cu propunere de trimitere în judecată.”

Foto descriptiv