Un mal de pământ s-a prăbușit pe un muncitor!

0

Intervenție dificilă a pompierilor ISU Argeș în această după-amiază, la Băbana. Un muncitor care efectua lucrări de canalizare  a fost victima unui accident de muncă după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el în șanț. M.S Foto C. Tudor

 

Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, din comuna Mușătești, angajat la o societate comercială care realizează o extensie a traseelor de canalizare din comună  lucra în șanț. Un mal de pământ s-a rupt și l-a surprins până la mijloc. Imediat o conductă s-a fisurat și șanțul s-a umplut de apă.

 

Pompierii au mers cu patru echipaje la fața locului. Aproximativ două ore s-au chinuit militarii să-l scoată pe bărbat. În același timp cu o pompă evacuau apa din șanț.

Când a fost scos, bărbatul a fost  predat echipajului Serviciului de Ambulanță al Județului Argeș, fiind în hipotermie severă și cu traumatisme la membrele inferioare (n.r. picioare).

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați cu privire la faptul accidentul de muncă.

Din fericire, Constantin Daniel M. , de 51 de ani, din Musătești, despre el fiind vorba, a fost conștient pe toată durata intervenției, fiind transportat la spital.

Pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut, la fața locului s-au deplasat și reprezentanți ai ITM Argeș. Totodată, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea, respectiv de nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă, conform art. 349 și 350 din Codul Penal.