Muncitor prins sub pământ la Băbana

0



Un accident de muncă a avut loc ieri după-amiază, la Băbana, acolo unde un muncitor a fost prins sub un mal de pământ care s-a prăbușit. Ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, o conductă a fost fisurată și șanțul s-a umplut de apă. Intervenția pompierilor a fost extrem de dificilă.


Angajatul efectua lucrări de canalizare în comuna Bascov. În timp ce era într-un șanț adânc, un mal de pământ s-a rupt bărbatul fiind prins până la jumătate.
Pompierii au mers la fața locului cu patru echipaje și au început intervenția pentru extragerea lui în siguranță. Din cauza unei fisuri la o conductă se scurgea în interiorul șanțului apă. Permanent se evacua apa și se îndepărta pământul care îl ținea captiv pe bărbat. La fața locului erau și echipaje medicale care așteptau să-l preia pe muncitor. A fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș, fiind vorba de un accident de muncă, și Poliția, fiind întocmit dosar penal pentru neluarea și nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă. La închiderea ediției noastre bărbatul nu fusese scos.  M. Sandu Foto C. Tudor