La a doua condamnare a ajuns la închisoare!

0



La 26 de ani, un tânăr a fost condamnat pentru trafic de droguri de mare risc şi a ajuns la închisoare. Alexandru Zgîia, despre el fiind vorba, a fost ridicat de poliţişti fiind încarcerat la penitenciar. Interesant este faptul că inculpatul a mai fost condamnat, pentru aceeaşi acuzaţie, primind o pedeapsă cu suspendare. În loc să se cuminţească a continuat că facă trafic de droguri fiind condamanat definitiv.


Alexandru Zgîia a intrat în atenţia oamenilor legii în anul 2015 când a fost prins alături de alţi traficanţi în timp ce a vândut droguri unui poliţist sub acoperire. În anul martie 2017 a fost condamnat definitiv, la 2 ani şi 3 luni închisoare cu suspendare, judecătorii dispunând o perioadă de încercare de 4 ani. În timpul perioadei de supraveghere Alexandru Zgîia nu s-a liniştit. Deşi ştia ce riscă, a continuat să vândă droguri fiind prins din nou, în octombrie 2019. Tânărul vindea cannabis, la momentul flagrantului, oamenii legii ridicând de la el o cantitate de aproximativ 500 de grame de substanţă psihoactivă.
În urma percheziţiilor, acasă la el au mai fost găsite multe ustensile folosite de traficanţi la porţionarea şi cântărirea substanţelor halucinogene. Mai mult, anchetatorii au stabilit că tânărul împreună cu un complice au profitat de pe urma unei tinere minore pe care au obligat-o să se prostitueze. Astfel a ajuns din nou în arest , fiind trimis în judecată pentru a doua oară. În noiembrie 2020 Alexandru Zgîia a fost condamnat, de data aceasta, la 3 ani şi 10 luni închisoare cu executare, sentinţa fiind dată de Tribunalul Argeş. Sperând că va scăpa tot cu suspendare, tânărul a declarat apel. Curtea de Apel Piteşti i-a respins solicitarea. Miercuri, poliţiştii Biroului Urmăriți din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Argeș au pus în executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Argeș, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de droguri de risc. Bărbatul a fost încarcerat. M.Sandu