Mutu și România U 21 eliminați de la Euro

0



Echipa naţională a Under 21 a României a terminat la egalitate, 0-0, partida disputată pe stadionul “Bozsik József” din Budapesta cu reprezentativa Germaniei U21, în Grupa A a Campionatului European de tineret 2021.


Echipa antrenată de Adrian Mutu a ratat după trei meciuri (1-1 cu Olanda, 2-1 cu Ungaria) calificarea în sferturile de finală, pentru că în celălalt meci al grupei, Ţările de Jos U21 au surclasat Ungaria U21 cu 6-1. Nemţii au dominat jocul categoric în prima repriză, însă după pauză “tricolorii” au jucat mult mai bine, dar nu au reuşit să înscrie. În minutul 74 nemţii au avut o lovitură de la 11 metri, acordată în urma unui henţ comis de Răzvan Oaidă, dar Lukas Nmecha a ratat, şutând în bară. În minutul 90 şi Amos Pieper a trimis mingea violent în bară de la 6 metri, cu capul. Dacă tricolorii ar fi învins Germania U21, aceasta ar fi fost eliminată. Dacă meciul se termina la egalitate, cu orice scor în afară de 0-0 şi 1-1, s-ar fi calificat ambele echipe în sferturi.
“Nu pot să spun că am pierdut calificarea. Nu o văd ca pe o înfrângere totală a echipei noastre. Pentru că până la urmă avem acelaşi număr de puncte cu Olanda şi Germania, doar golaverajul face diferenţa. Pe noi nu ne-a învins nimeni până la urmă. Dar uneori nu e de ajuns să dai totul, ăsta este fotbalul. Sincer nici nu ştiu cum să iau acest lucru… pe de o parte dezamăgirea este mare, pentru că nu ne-am calificat, deşi nu am pierdut niciun meci în acest turneu, dar şi mulţumiţi pe undeva… pentru că sinceri să fim, dacă întrebam înainte cine ne dă 5 puncte în această grupă, probabil erau foarte puţini care spuneau acest lucru” a declarant dupa meci, selectionerul Adi Mutu.
Germania – România 0-0
România: 1. Andrei Vlad (căpitan) – 19. Ştefan Vlădoiu, 13. Denis Ciobotariu, 4. Alexandru Paşcanu (5. Radu Drăguşin, 63), 16. Denis Haruţ – 14. Răzvan Oaidă, 6. Marco Dulca (10. Olimpiu Moruţan, 57), 18. Cătălin Itu (11. Andrei Ciobanu, 46) – 22. Darius Olaru, 21. Adrian Petre (17. Octavian Popescu, 76), 20. Alexandru Măţan. Selecţioner: Adrian Mutu.
Rezerve neutilizate: 12. Mihai Aioani, 23. Mihai Eşanu – 2. Radu Boboc, 3. Raul Opruţ, 15. Andrei Chindriş, 7. Alexandru George Câmpanu.
Cartonaşe galbene: Oaidă (28), Itu (40), Raum (43), Măţan (48), Dorsch (50), Olaru (52), Pieper (64), Petre (67), Ciobotariu (69). S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.