A murit electrocutat pe acoperiş!

0



Un bărbat de 57 de ani şi-a găsit sfârşitul miercuri în jurul prânzului, pe raza municipiului Câmpulung. Acesta efectua lucrări pe acoperişul unei hale înalte de circa 8 metri. Se pare că, omul, s-a electrocutat, astfel că a picat fără suflatre pe pământ.


Laurenţiu A., de 57 de ani, efectua o lucrare la un prieten al său. Nu era angajat cu forme legale la respectivul patron. Laurenţiu era angajat să monteze un panou pe hala situată pe Soseaua Naţională, în zona în care se află Liceul Minier din localitate.
Laurenţiu se afla pe proprietatea prietenului său, pe care-l ajuta la unele lucrări. În zona halei se mai aflau şi alte persoane, salariaţi ai proprietarului halei.
“Am auzit sirenele, aşa am ieşit să văd ce se »întâmplă. Erau echipaje ale Poliţiei, dar şi salvarea. Era agitaţie mare, nu am înţeles iniţial ce s-a întâmplat. Apoi am auzit de la cei care se adunaseră acolo că un om a căzut de pe hală. Nu ştiu ce anume s-a întâmplat, dar oamenii ziceau că a căzut un bărbat de pe acoperiş. O fi alunecat, I s-o fi făcut rău, nu ştim, să vedem ce stabileşte Poliţia”, spune un bărbat din zonă.
“Vai ce tragedie! Era tânăr omul ăla. A murit electrocutat zice lumea. Ce o fi căutat pe casă, nu îmi închipui. Păcat de el”, spune Ioana S. din zonă.
Laurenţiu A., tebuia să pună un panou pe hală, însa nu s-a asigurat corespunzător. Peste hala respectivă, treceau cabluri electrice.
“Este posibil ca să se fi făcut arc electric, la fel cum se face la copiii ăia de se urcă pe vagoanele de tren să îşi facă selfiuri, sau omul a atins un cablu, nu ştim cum naiba s-a întâmplat, cert este că a murit, a lăsat familia în urmă, păcat de el”, spune un bărbat care locuieşte în zonă, Ion V.
“Ori s-a făcut arc electric, ori omul a atins cablurile din neatenţie, Laurenţiu a picat secerat la pământ. Când au intervenit cei de la ambulanţă, omul era în stop cardio-respirator, iar manevrele au fost în zadar, s-a declarat decesul. S-au luptat săracii să îl readucă la viaţă, dar nu au mai putut să facă nimic. Era dus…”, spune Sandu P. “Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, care executa lucrări la acoperișul unei hale în municipiul Câmpulung, ar fi devenit inconștient şi a căzut de la circa 7 – 8 metri. Din nefericire, în ciuda efortului echipajelor medicale sosite la fața locului, bărbatul a fost declarat decedat. Din primele verificări, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au stabilit că bărbatul de 57 de ani, din Câmpulung, lucra fără forme legale la acoperișul unei hale aflate în construcție. De asemenea, întrucât acesta prezenta mărci traumatice specifice electrocutării, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut, în cauză va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea, respectiv de nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă, conform art. 192, 349 și 350 din Codul Penal”, precizează IPJ Argeş. Trupul bărbatului de 57 de ani a fost transferat la SML Argeş în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzelor reale ale decesului.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.