A vrut să-și dea foc în cimitir!

0



Situație tensionată pentru polițiștii argeșeni ieri, când un bărbat a amenințat că își va da foc. Având experiența cazului de la Onești în care un bărbat a ucis doi oameni în timpul negocierilor cu polițiștii, oamenii legii au mers la fața locului în număr mare. Însoțiți de mascații de la Serviciul de Acțiuni Speciale și adjunctul inspectorului șef, polițiștii l-au convins pe bărbat să renunțe la gestul său.


„Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au fost sesizați cu privire la faptul că, un bărbat de 60 de ani, din Ștefănești, este în cimitirul din localitate, unde amenință cu autoincendierea, nemulțumit fiind de extinderea cimitirului. Imediat, la fața locului s-au deplasat echipaje de polițiști și șeful Poliției Orașului Ștefănești, pentru luarea primelor măsuri. De asemenea, a fost alertat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș, care a trimis în zonă un echipaj. La fața locului, s-au deplasat adjunctul inspectorului șef din cadrul IPJ Argeș, șeful Serviciului Ordine Publică, dar și o echipă din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, în vederea detensionării situației”, declara Mădălina Epure privind intervenţia colegilor săi.
Se opune extinderii
Bărbatul, Ion P. ameninţase cu o zi înainte că va recurge la protest. Bărbatul care deţine mai multe terenuri în zonă, se plângea că din cauza extinderii cimitirului pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri, nu mai poate intra cu tractorul la terenurile sale situate în apropiere. Omul susţine că a discutat cu preotul din parohia Florica cel care a hotărât extinderea, dar nu a găsit înţelegere. Ieri dimineaţă, în jurul orei 09.15 Ion P. a sunat la 112 şi a cerut să i se facă legătura cu prefectul judeţului, Dispecerul a încercat să-i explice că nu poate vorbi cu prefectul pe această linie şi i-a făcut legătura la dispeceratul IPJ Argeș, însă, între timp bărbatul a închis. După apel la faţa locului a mers şeful Poliţiei Oraşului Ştefăneşti, comisarul şef Bogdan Marin. De asemenea a fost trimisă și o grupă a Serviciului de Acţiuni Speciale, preventiv, pentru a putea interveni în cazul în care situația degenera. Au existat, încă din primele momente, doi negociatori (unul dintre aceștia făcând parte din grupa SAS). De asemenea la Ştefăneşti a mers şi comisarul şef Florin Mocanu, adjunctul inspectorului şef al IPJ Argeş care a discutat cu bărbatul. În timpul protestului, preotul a ajuns la faţa locului încercând să discute cu bărbatul.
Acesta îşi striga nemulţumirile. S-a stropit cu motorină şi ţinea în mână o brichetă ameninţând că îşi va da foc. Ion P. a fost imobilizat în jurul orei 10.15, fără a fi folosite cătușe. Acesta a cooperat cu forțele de ordine, fiind dus la audieri la sediul poliţiei. De acolo a fost preluat de un echipaj medical fiind transferat la Secţia de Psihiatrie pentru consult de specialitate şi tratament dacă e cazul. M.Sandu Foto C Tudor


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.