Învățător mort la 45 de ani!

0



La o zi după ce s-a vaccinat la centrul de la Mioveni un bărbat în vârstă de 45 de ani a decedat. Gheorghe Constantin Năstase, era învățător la Școala Gimnazială Liviu Rebrenu, din Mioveni. Acesta s-a simțit rău la câteva ore după imunizare. A fost dus la Spitalul Orășenesc Mioveni de unde a plecat la cerere. Se spune că era cunoscut şi cu alte afecţiuni. Cadrul didactic este nepotul veteranului de război, general de brigadă în reyervă, Constantin Năstase, în vârstă de 105 ani.


Învățătorul Năstase s-a înscris pe platformă pentru a fi imunizat cu vaccinul Pfizer/BioNTech și a primit prima doză pe data de 2 martie. Pe data de 3 a decedat.
Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis mai multe precizări în acest caz: ,,În cursul zilei de 2 martie, persoana în vârstă de 45 de ani s-a prezentat, conform programării în platforma electronică, pentru administrarea primei doze de vaccin produs de Pfizer/BioNTech, într-un centru de vaccinare din Mioveni, județul Argeș. În urma triajului medical și a examenului clinic de specialitate făcute de către personalul vaccinator, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate. După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spațiul de supraveghere postvaccinală, fără a prezenta simptomatologie, ulterior părăsind centrul de vaccinare.
Conform datelor furnizate către CNCAV, după patru ore de la administrarea vaccinului, pacientul a fost adus cu ambulanța la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Orășenesc Mioveni, în urma unui episod de pierdere a conștienței suferit la domiciliu.
La sosirea în unitatea medicală, pacientul avea o stare generală bună, fără a prezenta traumatisme. În urma investigațiilor specifice complexe, acesta a rămas sub supraveghere medicală, însă în seara aceleași zile, bărbatul a solicitat externarea pe propria răspundere, contrar avizului medical. În dimineața zilei de 3 martie, personalul medical de la Ambulanță, solicitat de familia acestuia, a declarat decesul bărbatului, la domiciliu.
La acest moment, DSP Argeș a sesizat autoritățile competente în vederea efectuării procedurilor specifice pentru stabilirea cauzelor decesului. Conform medicului de familie al acestuia, persoana se afla în evidență cu dislipidemie și valori tensionale crescute”.
Suferea de alte afecțiuni
Gheorghe Constantin Năstase era învățător la clasa a IV-a în cadrul Școlii Gimnaziale Liviu Rebreanu, din Mioveni, acolo unde tatăl lui Constantin Năstase, zis Titi, a fost director în trecut. Învățătorul s-a programat la vaccinare la cererea sa. Se spune că după ce i-a fost rău şi a ajuns la spital, atunci când a cerut externarea de la Spitalul Mioveni i s-a spus că analizele sale nu ar fi foarte bune, cu toate acestea a cerut să plece acasă. La autopsie s-a stabilit că bărbatul nu a decedat din cauza vaccinării ci din pricina unor afecțiuni de care suferea. În timpul autopsiei au fost prelevate însă și probe toxicologice care vor fi supuse analizării pentru a se stabili cu certitudine cauza morții. Dascălul decedat este nepotul veteranului de război, general de brigadă în retragere, Constantin Năstase. Tatăl învățătorului împreună cu generalul Năstase au înființat Muzeul Cula Racoviței. În ultimul an, veteranului de război i-au murit trei rude; ginerele în vârstă de 74 de ani, un reputat profesor de matematică , de asemenea, fost director la Şcola Gimnazială Liviu Rebreanu, un nepot în vârstă de 50 de ani angajat la uzina Dacia și Gheorghe Constantin Năstase, decedat miercuri. B.Radu; M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.