Uite tabla, nu e tabla!

2

  • Se fură la Bascov iar Primăria neagă



Locuitorii din Aleea Zamfirești, satul Valea Ursului, din comuna Bascov, reclamă ca a fost furată o tablă groasă de oțel, care fusese amplasată de angajații Primăriei Bascov pentru a facilita trecerea mașinilor la calea ferată. Oamenii spun că au fost trei astfel de plăci metalice și una a dispărut. Acum, în locul ei a rămas o groapă. Interesantă, în acest caz, este poziția Primăriei Bascov, ai cărei reprezentanți susțin că nu au fost montate decât două traverse, negând că ar fi avut loc un furt!


Potrivit oamenilor din zonă, tabla a dispărut în noaptea de luni spre marți. Se bănuiește că a fost furată cu scopul de a fi vândută la fier vechi având în vedere greutatea acesteia. „A fost furată o tablă foarte grea, de câteva sute de kilograme. Era amplasată ca să formeze un podeț provizoriu peste calea ferată ce duce la unitatea militară. Erau trei, astfel de plăci, amplasate de vreo trei ani. În acel moment Primăria Bascov nu a făcut o lucrare așa cum se obișnuieşte la trecerile de nivel cu calea ferată ci provizoratul de care vă vorbesc. Atunci, ni s-a spus de către administraţia locală că cele trei table ar fi costat în jur de 8.000 de lei. Azi dimineață, una dispăruse, Nu eram atent și era să scap cu mașina în groapa formată. L-am sunat pe domnul primar și el a trimis polițiştii locali la fața locului. Ulterior, au fost vizionate camerele de supraveghere din zonă, dar nu mai până la ora 10.00 dimineață, constatându-se că până la acea oră nu a trecut nicio mașină mare prin zonă. Apoi au zis că nu mai caută, că și-au adus aminte că au fost doar două! Cum să fie două? Eu trec zilnic pe acolo. Dacă nu se va face nimic, vor fi furate şi celelalte”, declara Constantin Neguţ.
A venit apa mare şi le-a mutat!
Despre situaţia creată am discutat cu primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu. Acesta spune că nu este vorba de o infracţiune de furt. „ Acolo au fost întotdeauna două table. A venit apa mare şi a mutat una dintre plăci, lăsând o groapă, de asta s-a creat impresia că ar lipsi una. Nu avea cum să fure fiind nevoie de o macara că este o tablă grea, de peste 250 de kilograme. Eu am fost la faţa locului să văd despre ce este vorba. Acum câţiva ani, a fost acolo o dală, apoi am pus două plăci, că nu putem turna beton să facem cum trebuie fiind vorba de calea ferată ce aparţine Ministerului Apărării Naţionale”, a declarat edilul.